Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciada la programació 'Mira i Escolta' per a les escoles

Iniciada la programació 'Mira i Escolta' per a les escoles

L’Ajuntament de La Seu, amb l’assessorament del Consell Escolar Municipal i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Centre de Recursos pedagògics, han programat un conjunt d'obres de teatre i audicions musicals per als alumnes de la comarca
Aladdin - Companyia Tellling Stories Theatre
01/02/2008 17:40

Aquesta setmana s’ha iniciat ja la programació de teatre i audicions musicals ‘Mira i Escolta’ per a les escoles de La Seu d’Urgell i comarca, que organitza la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, amb l’assessorament de la Permanent del Consell Escolar Municipal, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics. El cicle va dirigit als alumnes d’educació infantil, de cicle inicial, mitjà i superior de primària i dels d’ESO i de batxillerat. Tot els espectacles tenen lloc al teatre Guiu de la Seu d’Urgell.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de La Seu, Mireia Alba, ha manifestat que “amb la nova programació del cicle Mira i Escolta, volem donar a conèixer aquests tipus de manifestacions culturals, tant teatrals com musicals, als alumnes de La Seu i comarca, per fomentar el coneixement i l’esperit crític entre l’alumnat”.

Concretament, els alumnes de cicle inicial i el cicle mitjà de els escoles Albert Vives, Pau Claris, La Salle de la Seu, la ZER Urgellet, l’escola Sant Jordi d’Oliana i el ZER Narieda han assistit a l’espectacle musical, en un 75% en català i en un 25% en llengua anglesa, Aladdin, adaptació del conte ‘Les mil i una nit’, a càrrec de la companyia Telling Stories Theatre.

El cicle ‘Mira i Escolta’ seguirà el pròxim 4 de febrer amb l’obra teatral, íntegrament en anglès, A new country a càrrec de la companyia Open Theatre, amb un guió original i divertit, on els personatges (nois i noies d’avui) aniran descobrint com fer-se entendre en una nova llengua. Està dirigida als alumnes d’ESO de La Salle, Oliana i de l’IES Joan Brudieu de La Seu d’Urgell. (a les 10 i a les 11.30 del matí).

Pels alumnes de cicle superior de primària hi ha programat per l’11 de febrer l’obra Guanyar-se les coses, versió per a infants del ‘Príncep i Captaire’ de Mark Twain, adaptada especialment per a primària. (a les 9.30 i a les 11 del matí).

Els alumnes de cicle infantil i cicle inicial de les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris i Castellciutat, gaudiran el 25 de març, de El soldadet de plom, un espectacle-audició musical, amb música i cançons interpretades en directe. Versió del conegut conte d’Andersen, realitzada per la reconeguda companyia de teatre Sim Salabin. (a les 9.30 i a les 11 del matí, i a les 15.30 hores).

L’audició musical titulada La música en el cinema a càrrec de la companyia L’Harmònica Invisible tindrà lloc el 27 de març, i està dirigida als alumnes de cicle mitjà i cicle superior de les escoles Albert Vives, Pau Claris, ZER Narieda, ZER Urgellet, La Salle i Pau Claris. Amb projeccions de fragments cinematogràfics que ens parlarà de la funció d ela música en cinema dels diferents gèneres i estils, i de la contribució del musical en el cinema. (a les 9.30 i a les 11 del mati, i a les 15.30 hores).

El 30 d’abril, els alumnes d’educació infantil de les escoles la Salle, Pau Claris, ZER Urgellet, ZER Narieda, Sant Jordi d’Oliana i Albert Vives podran veure la versió teatral per als més petits d’Alícia en el país de les meravelles, amb cançons cantades en directe, del conte de Lewis Carroll, a càrrec de Catacrac Teatre, amb el seu habitual estil desenfadat i trepidant. (a les 10 i a les 11.30 del matí, i a les 15.30 hores).

L’últim espectacle programat per aquest curs dins del cicle ‘Mira i Escolta’ serà el dia 8 de maig amb l’obra de teatre en llengua anglesa Elephant Man, a càrrec de 2B Teatre, ens portaran la versió teatral de la vida de Joseph Merrich, l’anomenat ‘home elefant’, que va conèixer una versió cinematogràfica, dirigida per David Lynch. Aquesta obra la veuran els alumnes d’ensenyament secundari l’IES Joan Brudieu de La Seu i de l’Aubenç d’Oliana. (a les 10 i a les 11.30 del matí).