Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciada la tala de cinc arbres del Parc del Cadí de la Seu d’Urgell

Iniciada la tala de cinc arbres del Parc del Cadí de la Seu d’Urgell

El Servei Municipal de Parcs i Jardins aconsella retirar els cedres tant per motius de seguretat com per una qüestió estètica. En el seu lloc es plantaran altres elements vegetals
Cedres que es talaran al Parc del Cadí de la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
22/05/2018 17:50

Aquest dimarts s’ha iniciat la tala dels cinc cedres que hi ha al Parc del Cadí de la Seu d’Urgell. L'acció, aprovada per unanimitat per tots els membres de la Junta de Govern Local, es porta a terme després que el Servei Municipal de Parc i Jardins hagi elaborat un informe tècnic que aconsella retirar aquests arbres de l'espai públic, "tant per motius de seguretat com per una qüestió estètica".

L'informe de jardineria indica que un dels cinc cedres té una inclinació d’uns 20 graus respecte a vertical, malgrat estar subjecte amb una sirga d’acer col·locada fa un parell d'any per minimitzar els danys en cas de caiguda. Tanmateix, les nevades d’aquest hivern han acabat de deteriorar el seu estat i si es desplomés podria malmetre una edificació contigua.

D’altra banda, un segon arbre del conjunt de coníferes ha perdut prop del 50 per cent de la seva massa vegetal, mentre que dos més presenten un creixement esquifit "sense cap atractiu".

Substitució per nous elements vegetals

L’informe de Parcs i Jardins recull que després de talar els cinc cedres es plantaran nous elements vegetals al Parc del Cadí, que es determinaran en el projecte de remodelació d’aquest espai públic. El document de millora està en procés d'elaboració.