Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciades les obres de rehabilitació del pont medieval d'Ogern

Iniciades les obres de rehabilitació del pont medieval d'Ogern

La intervenció finalitzarà el pròxim mes d'octubre. El viaducte va patir una riudada fa uns 50 anys que en va destruir dos dels ulls
Pont d'Ogern (Foto: Consorci Segre-Rialb)
19/08/2016 11:55

L'Ajuntament de Bassella va iniciar el passat mes de juliol les obres de rehabilitació del pont medieval d'Ogern, sobre la Ribera Salada, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. L'obra consisteix en consolidar la part existent de la infraestructura i reconstruir els dos ulls que una riuada fa 50 anys va fer desaparèixer.

Els treballs, que compten amb el finançament dels Plans de foment territorial de turisme, corresponents a la convocatòria 2015, finalitzaran el pròxim mes d'octubre. L'adequació i restauració del pont permetrà unir dues rutes turístiques a la zona, de natura i patrimoni, segons ha explicat a RàdioSeu l'alcaldessa del municipi de Bassella, Cristina Barbens.

El pont va ser aixecat com a via per vianants i pas d'animals i mercaderies, comunicant Ogern amb la Ribera Salada. Constava originàriament de quatre ulls, dels quals només se'n conserven dos a la banda dreta del riu. De la resta només hi ha els fonaments. Es tractava d'un pont d'un sol vessant amb un desnivell que anava creixent de dreta a esquerra, de manera que les obertures es feien més altes i grans per salvar la diferència d'alçada entre les dues ribes.

El pont està esbiaixat sobre les aigües, possiblement per assentar-lo en l'indret on hi ha la roca del riu i per resistir millor l'empenta de l'aigua. Els pilars són de carreus regulars, igual que les dovelles, que són força grosses.