Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciades les obres del cinyell verd de la Seu d'Urgell

Iniciades les obres del cinyell verd de la Seu d'Urgell

El pressupost total d’aquestes obres, que tenen un termini d’execució de dos mesos i mig, és de 562.947€
Cinyell verd - Obres
23/10/2007 16:49

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’urbanització del cinyell verd de La Seu d’Urgell que va del Parc Olímpic del Segre fins a l’inici del camí de la Banqueta del riu Segre. De moment s’han fet els treballs de desbrossament de vegetació al llarg i ample del costat del riu, amb l’objectiu d’ampliar i urbanitzar les voreres del vial que uneix el Parc del Segre i el camí Ral de Cerdanya, pel costat del Parc de Bombers de la Seu d’Urgell.

L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha manifestat que “amb l’inici de les obres de construcció del cinyell verd, es fa un pas decidit en la definició d’una gran volta verda que circumdarà l’àrea central de la ciutat i la vincularà a través d’un sistema de parc fluvials interconnectats”. Per Ausàs, la construcció del cinyell verd “dóna resposta a una gran demanda dels nombrosos ciutadans de totes les edats que utilitzen aquest espai com a lloc preferent per passejar, aporta qualitat urbana i territorial a la Seu, i contribueix a configurar una ciutat amable, integradora i d'escala humana”.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, ha afirmat que la intervenció suposarà “un salt qualitatiu cap al model de ciutat que volem, és a dir, una ciutat de qualitat i sostenible”.

Actualment aquesta via és un dels camins principals de circumval•lació de la ciutat, així com l’accés principal al Parc del Segre des de la carretera N-260. És per això que presenta un nivell de circulació rodada molt important. A més a més, la carretera és molt freqüentada pels ciutadans per a passejar tant a peu com en bicicleta. L’Ajuntament urgellenc donarà un caire més lúdic al camí mitjançant la construcció d’una vorera que protegirà als vianants en el seu trajecte des del Camí Ral fins a la voravia del Parc del Segre.

El pressupost total d’aquestes obres, que tenen un termini d’execució de dos mesos i mig, és de 562.947€ i compta amb les subvencions per part del PUOSC, amb 250.000€, 161.000 € procedents del FEDER i 80.000€ aportats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. La resta del pressupost de l’obra la finançarà l’Ajuntament de La Seu amb fons propis.