Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciativa-Els Verds de la Seu s'oposa al cultiu de transgènics

Iniciativa-Els Verds de la Seu s'oposa al cultiu de transgènics

El grup ecosocialista ha demanat un estudi sobre els conreus de blat de moro modificat genèticament
Acció de Greenpeace contra el blat de moro transgènic
03/10/2007 11:54

El grup d’IC-V ha sol.licitat que l’Ajuntament de la Seu faci un estudi sobre la presència de cultius transgènics al municipi. El portaveu ecosocialista, Josep Maria Carles, considera que el consistori hauria de tenir comptabilitzades el número d’hectàrees conreades amb llavors modificades genèticament i posicionar-s’hi en contra. Segons ha afirmat Carles, “tot i que no està comprovada la seva perillositat, regions com Euskadi o Astúries ja han eliminat aquest tipus de cultius, que tenen un risc potencial per a la salut de les persones i per al medi ambient”.

La iniciativa, que va ser proposada en una interpel.lació durant el plenari d’aquest dilluns, no només pretén quantificar la introducció de transgènics en els camps alturgellencs, sinó també “sensibilitzar l’administració i l’opinió pública dels desavantatges que suposa la substitució de l’agricultura tradicional per aquest tipus de productes”. Des d’ICV s’ha destacat que “cal que el territori conservi els seus recursos enfront de la gran indústria multinacional, que és qui se’n beneficia”.

Actualment es cultiva de manera comercial blat de moro transgènic, tot i que existeixen camps experimentals de tubercles i hortalisses, que la biotecnologia fa més resistents a les plagues, al fred o, fins i tot, a alguns herbicides.

A Catalunya es calcula que hi ha dinou mil hectàrees d’aquest tipus de conreus, un 27% de la quantitat del total de transgènics comptabilitzats a Europa, on la xifra és de només setanta mil hectàrees.

El grup d’Iniciativa-Els Verds té previst demanar a l’Ajuntament de la Seu, si es constata la presència de modificacions genètiques a l’agricultura, que es faci una declaració de ‘ciutat lliure de transgènics’. El grup també vol potenciar la investigació pública en aquest punt i prioritzar el desenvolupament de produccions ecològiques.