Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Iniciativa-Verds de la Seu fa una crida al diàleg en educació

Iniciativa-Verds de la Seu fa una crida al diàleg en educació

Els sindicats d’ensenyament han convocat una vaga per demà dijous. L'aturada també afectarà el Pirineu, tot i que les escoles públiques de la Seu no tenen previst seguir-la
Institut Joan Brudieu
13/02/2008 11:28

ICV a l’Alt Pirineu, davant la convocatòria de vaga feta pels sindicats d’ensenyament per aquest dijous, dia 14, ha fet una crida “a recuperar el diàleg i obrir un procés participatiu per elaborar una Llei d’Educació de Catalunya, tal i com es va acordar en el Pacte Nacional per l’Educació signat el 2006”.

Iniciativa de la Seu afirma, en un comunicat de premsa, que “una llei d’aquesta importància no pot tirar endavant sense el més ampli consens polític i social”. Afegeix: “Davant del gest que va fer diumenge el conseller Maragall, oferint diàleg i convocant als actors socials a parlar abans del dia 14 per reconduir la situació, instem als sindicats a aprofitar aquesta oportunitat de negociació”.

La formació ecosocialista ha subratllat que no comparteix diversos plantejaments que apareixen en el text de bases, com per exemple la gestió indirecta de centre públics en mans d’entitats privades, “però entenem que és un document subjecte al diàleg de les parts i que es pot modificar”. ICV insisteix en el fet que “per aquests motiu podem entendre el paper dels diferents actors implicats, però l’educació del nostre país és una qüestió massa seriosa com per renunciar a l'acord”.

ICV ha volgut deixar clar que “mai avalarem la privatització de l’educació, perquè treballem per una modernització del sistema públic, en el qual l’escola publica sigui l’eix vertebrador, basat en la millora de la inversió pública, el compromís de l’escola privada concertada amb les noves necessitats socials i amb els valors d’un servei públic educatiu, l’atenció dels espais educatius que es donen més enllà de l’escola com les famílies, l’entorn i l’educació no formal, i la major implicació de mares, pares, alumnes i mestres en l’escola i d’institut a través d’una major democratització del seu funcionament”.

El grup ecocialista reclama que el contingut del futur text articulat sigui susceptible de ser ampliat, modificat o ajustat, en la mesura que prosperi l’acord entre els sindicats i la conselleria d’Educació de la Generalitat.