Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inicien una recollida de signatures contra la reobertura de l'aeroport

Inicien una recollida de signatures contra la reobertura de l'aeroport

Els contraris al pla denuncien l’impacte paisatgístic que pot tenir l’ampliació de la pista El col.lectiu creu que s’ha portat amb “secretisme” l’afectació als nuclis propers
Aeroport de la Seu
25/04/2008 12:16

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell ha iniciat una recollida de signatures contra la reobertura de l’aeroport de la Seu d’Urgell. La nova entitat va instal.lar per la diada de Sant Jordi una parada al passeig de Joan Brudieu, en la qual informava dels perjudicis que el camp de vol pot tenir per a les poblacions més properes i convidava els veïns a adherir-s’hi.

El detonant de la campanya contra l’aeroport ha estat el pla especial que s’ha conegut recentment i que, segons denuncia l’associació, no limitaria l’àmbit d’actuació als terrenys comprats a la família Betriu sinó que contempla l’expropiació de finques properes. Un dels portaveus de la plataforma, Albert López, va denunciar durant la Diada que el pla “suposa una ampliació molt gran de la muntanya on hi ha l’aeroport”. Assegura que “es vol fer una pista gairebé el doble de gran que l’actual”. Això implica, afirmen, construïr un talús “que arribaria fins al costat mateix de les cases d’Adrall, des d’on s’enlairaria fins a 150 metres d’altura”.

Pel que fa a l’impacte acústic, la plataforma augura que la Seu no se salvarà del brugit dels enlairaments i aterratges.

A nivell ecològic, asseguren que “comportaria la desaparició d’un torrent que hi ha al costat en el qual hi ha població de llúdrigues i d’altres espècies protegides, en teoria, per la llei”.

L’associació considera que aquesta part del projecte s’ha portat amb “secretisme” fins ara des de les administracions. En aquest sentit, posen com a exemple que aquesta setmana “s’acabava el plaç d’al.legacions i ningú no n’ha estat informat” i que “als ajuntaments se’ls ha donat un dossier de vint fulls on se suposa que hi ha tota la informació, quan qualsevol informe d’una infraestructura com aquesta sol tenir centenars de pàgines”. López considera que l’Estat està “jugant amb la política de fets consumats i amb que la gent sàpiga el mínim possible què passarà”.
A més a més, el col.lectiu denuncia que “a alguns propietaris ja els estan coaccionant, en el sentit que els suggereixen que, si no venen ara les terres, les hi acabaran expropiant”.

La plataforma ha creat un logotip amb un senyal de prohibició i un avió a dins. L’emblema s’ha enganxat a diversos vehicles i en algunes parets de la comarca.