Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Innovadora campanya de control de la població de coloms a la Seu

Innovadora campanya de control de la població de coloms a la Seu

Una empresa especialitzada duu a terme l'esterilització d'uns 200 exemplars Des del 2002 es duen a terme accions per evitar la proliferació de l'au en el municipi
Coloms a la Catedral de la Seu
20/08/2014 10:36

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell continua la campanya de control de la població de coloms que va iniciar-se el mes de maig amb un innovador sistema anomenat Ovistop, que esterilitza aquest tipus d'aus. L'actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu.

Per portar a terme aquesta campanya, l'ajuntament urgellenc ha contractat l'empresa especialitzada Ambiens. Segons el cens realitzat es preveu actuar sobre una població d’uns 200 coloms. Per tal que aquesta actuació sigui més eficaç i econòmica, abans d’iniciar-la es va realitzar una captura d’una població de 300 exemplars per tal de reduir al màxim la població a tractar.

La metodologia utilitzada és la instal·lació de 2 dispensadors de pinso amb una substància esterilitzant en els punts on s'ha detectat una major població, per tal que sigui tècnicament viable. L'empresa també es fa càrrec de la resolució de les queixes rebudes a causa de la presència de coloms.

L'actuació té un pressupost de 7.200 euros i s'allargarà fins al mes de desembre.

Antecedents

Des de l’any 2002 s’ha anat realitzant captures periòdiques de coloms al municipi de la Seu per tal de poder controlar-ne la població. En total s’eliminava uns 1.000 coloms l'any. Tot i que la metodologia funciona, aquesta disminució és temporal a causa de l’elevada taxa de natalitat d’aquesta espècie quan no té limitació d’aliment. Per això s’ha fet necessari realitzar un control anual.