Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Inscripcions obertes a la segona xerrada del cicle Parlem de Meteorologia, a càrrec d'Albert de Gràcia

Inscripcions obertes a la segona xerrada del cicle Parlem de Meteorologia, a càrrec d'Albert de Gràcia

La conferència, que tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre a l'Espai Ermengol, versarà sobre la saviesa popular i el temps. La teoria es complementarà diumenge amb una sortida a Bescaran
Cicle de meteorologia
12/07/2016 17:45

Aquest dijous, 14 de juliol, tindrà lloc a les vuit del vespre la segona i darrera xerrada del cicle divulgatiu ‘Parlem de meteorologia’, que ha programat l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell. La nova conferència, que porta per títol ‘La saviesa popular i el temps’,  tornarà a anar a càrrec del geòleg i guia Albert de Gràcia.

La ponència abordarà els refranys, les evidències meteorològiques vinculades amb la fauna i la flora, el calendari del pagès, els coneixements rurals, entre d’altres elements de la saviesa popular pel que fa al temps. Albert de Gràcia recorda que "des d’antic, els treballadors del camp han interpretat el comportament dels elements naturals que es trobaven en el dia a dia, fet que ha donat lloc a un seguit de coneixements i creences que donaven resposta als canvis de temps futurs". En la xerrada està previst fer descobrir al públic alguns d’aquests coneixements, determinar-ne la seva eficàcia i explicar en què es basen.

Sortida a Bescaran

Per complementar la xerrada sobre la saviesa popular i el temps, aquest diumenge, 17 de juliol, s'organitza una excursió a Bescaran, una sortida fàcil d’unes tres hores de durada, en què els participants podran descobrir les evidències de la natura que es relacionen directament amb la meteorologia. El comportament dels animals, l’estat del cel i altres aspectes, serviran d’eina per poder predir el temps.

La sortida tindrà lloc des de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell, a dos quarts de deu del matí. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia a o bé trucant al telèfon 975 35 15 11. Les places són limitades.