Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Instal·lades noves menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira

Instal·lades noves menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira

El material està finançat per PEUSA. L'acció forma part d'un projecte iniciat per l’Ajuntament de la Seu d'Urgell l’any 2013
Col·locació de menjadores a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
07/11/2019 19:30

Aquest dijous s’ha iniciat la instal·lació de noves menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira de la Seu d’Urgell. L’objectiu de la iniciativa és facilitar l’observació d’ocells i oferir un recurs pedagògic i científic per a les escoles. D'altra banda, l'acció mediambiental permet que espècies protegides presents als parcs urgellencs s'alimentin i nidifiquin durant la temporada tardor-hivern, una època en què escassegen els recursos per a les aus.

Al Parc del Segre s’han instal·lat un total de 7 menjadores, quan fins ara hi havia 8 caixes niu. Els recipients contenen diferents tipus d’aliment per als ocells (pipes, negrelló, cacauets i llard). Se'n beneficiaran diferents espècies de moixons, com ara caderneres, lluers, mallerengues, verdums o pardals, entre d'altres. El material s'ha instal·lat principalment a la zona de jocs infantils.

Pel que fa al Parc del Valira, s'ha incrementat el número de caixes niu. Els tècnics n'han col·locat 8 més, que se sumen a les 15 que ja hi havia a l'espai, un dels grans parcs fluvials de la ciutat. Cal afegir que la iniciativa també ha inclòs la instal·lació de menjadores per a esquirols, una espècie present al parc urgellenc i molt fàcil d’observar.

Finançament de PEUSA

El cost del material l'ha finançat l’empresa PEUSA. L'acció dóna continuïtat a un projecte iniciat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell l’any 2013. Actualment hi ha instal·lades un total de 7 menjadores i 8 caixes niu al Parc del Segre, i 15 menjadores i 23 caixes niu al Parc del Valira i l'Horta del Valira.