Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Integra Pirineus inicia una campanya de recollida de material tècnic per a persones amb mobilitat reduïda

Integra Pirineus inicia una campanya de recollida de material tècnic per a persones amb mobilitat reduïda

Les donacions, que es destinaran al Banc de Productes de Suport del Consorci d'Atenció a les Persones, beneficiaran ciutadans amb discapacitat o dependència
Aida Martínez, tècnica d'Integra Pirineus, amb material de suport per a persones amb mobilitat reduïda (Foto: Integra Pirineus)
06/04/2021 19:25

Integra Pirineus ha iniciat una campanya de recollida de material tècnic per a persones amb mobilitat reduïda. La fundació fa una crida a aportar cadires de rodes, crosses, llits articulats, baranes de llit, grues de transferència, cadires de banyera, tamborets de dutxa, entre d'altres, que es destinaran al Banc de Productes de Suport, gestionat pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU).

La finalitat de la iniciativa és reduir la compra de productes nous i disposar-ne dels suficients per arribar a més persones amb discapacitat o dependència a la Seu i comarca que ho requereixin.

Els ciutadans que tinguin material d'aquest tipus que no utilitzin i el vulguin donar desinteressadament, cal que es posin en contacte amb Integra Pirineus, al telèfon 621 24 83 50 o bé al correu electrònic . Un cop se'n faci la recollida, se n’avaluarà l’estat per a la seva reutilització i, si es possible, es repararà. En cas que el material aportat no sigui apte per a la reutilització, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, que col·labora en la campanya, en reciclarà els components.

Servei comarcal

El Banc de Productes de Suport és un servei comarcal del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell que s'adreça tant a les persones convalescents que s’estan recuperant d’una intervenció o fractura, com a les persones amb discapacitat o dependència. La cessió del material és gratuïta en modalitat de préstec (durant 6 mesos i previ pagament d’una fiança), amb l’objectiu de millorar l'autonomia personal o bé facilitar la tasca de les persones cuidadores.

Per accedir a aquest servei, els interessats s’han d’adreçar Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), ubicat al Centre Cívic El Passeig, a la plaça Soldevila, 1, de la Seu d'Urgell, o bé trucar al telèfon 973 35 41 02.

Gestió del material

Des del 2019 Integra Pirineus gestiona el Banc de Productes de Suport realitzant-ne el manteniment del material, el lliurament, el transport al domicili i l’assessorament a les persones cuidadores i usuàries sobre la idoneïtat del producte i el seu ús.