Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Intercanvi de l'Escola Folk del Pirineu amb estudiants de trikitixa del País Basc

Intercanvi de l'Escola Folk del Pirineu amb estudiants de trikitixa del País Basc

Els nois i noies bascos gaudiran el cap de setmana d'excursions i activitats musicals. El programa es tancarà dilluns, dia 30 d'abril, amb un concert grupal a Talló
Concert a Talló
26/04/2018 18:35

L'Escola Folk del Pirineu duu a terme aquest curs escolar 2017-2018 un projecte d'intercanvi amb l'Angiozarkio Trikitixa Eskola, del País Basc. En l'activitat hi prenen part una cinquantena d'alumnes de 7 a 18 anys dels dos centres educatius.

El passat mes de gener els alumnes pirinencs ja van viatjar al País Basc per compartir uns dies amb els estudiants de trikitixa dels pobles d'Angiozar i Oñati. L'estada va servir per treballar diverses propostes musicals del professor Harkaitz Allur, a més de fer turisme i participar en un concert conjunt.

Els joves músics bascos i les seves famílies tornen aquest cap de setmana la visita, del 28 al 30 d'abril. En el seu cas, Cati Plana i Liv Hallum, professores d'acordió diatònic, els han preparat un arranjament de grup instrumental del ball pla "Nans vells", que treballaran durant les classes. El programa culminarà amb un concert grupal dilluns dia 30 d'abril, a les 19 hores, a Talló. L'activitat serà oberta a tothom.

El director de l'Escola Folk del Pirineu, Isidre 'Tito' Pelàez, considera que aquesta iniciativa serà molt profitosa. "Respon al plantejament per buscar estímuls per als alumnes perquè toquin en grup", explica. Els nois i noies bascos també gaudiran d'excursions i activitats complementàries, com la visita al Museu de l'Acordió d'Arsèguel o danses amb Pep Lizandra. A més a més, la visita coincidirà amb el taller "La veu i el cant popular" d'Arturo Gaya, amb qui també compartiran diverses cançons basques.