Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Investiguen un abocament de gasoil al centre històric de la Seu

Investiguen un abocament de gasoil al centre històric de la Seu

Els veïns temen una possible explosió, però els Bombers ho descarten i transmeten un missatge de tranquil.litat Els serveis tècnics de l’Ajuntament analitzen les clavegueres de la zona
La Seu d'Urgell
12/02/2008 20:56

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell estan investigant, a instàncies dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, un possible abocament de gasoil que han denunciat diversos veïns del centre històric de la Seu d’Urgell al llarg dels darrers dies.

Els serveis d’emergències han rebut unes quantes trucades de residents preocupats per un possible perill d’explosió de gas o bé de gasoil, que provingués d’algun immoble del centre històric en el qual la calefacció funcioni amb una d’aquestes dues fonts d’energia. Al llarg d’ahir, de fet, l’olor de carburant era perfectament perceptible pels vianants que passejaven per la part alta del carrer Major, a prop de la plaça del Carme.

Tot plegat va fer que, per exemple, dilluns al vespre efectius dels Bombers, dels Mossos i de la Policia Municipal féssin una inspecció preventiva en algunes conduccions dels carrerons situats entre el carrer Major i de Sant Josep de Calassanç, i també a la zona del carrer dels Canonges.

El regidor de la Via Pública, Miquel Colom, ha explicat a RàdioSeu que ja han determinat les dates dels dos abocaments detectats, i que ara estan intentant esbrinar d'on provenen.

Els Bombers han volgut transmetre als veïns un missatge de tranquil.litat, ja que les medicions que s’han fet amb un explosímetre descarten un perill d’explosió per fuita. Les concentracions de gas a l’aire no són excessives.  En la mateixa línia s'ha expressat Miquel Colom.

Els agents consideren que les males olors podrien estar vinculades amb la manca de precipitacions dels darrers mesos, que fa que alguns residus no s’acabin de dissoldre a les canonades.

En tot cas, el director del parc de Bombers de la Seu, Jordi Alcaraz, agraeix que els veïns els avisin cada cop que noten una olor sospitosa i creu que, si la situació persisteix, caldrà fer una investigació més a fons.

---------------------------------------------------

També en successos, els Mossos d’Esquadra han hagut de dissoldre aquest dimarts una baralla entre joves estudiants de la Seu d’Urgell. L’incident es va produir pels volts de les 6 de la tarda, a la cruïlla dels carrers de Josep de Zulueta i del Comptat d’Urgell. Per causes que s’estan investigant, uns nois es van començar a agredir al carrer, cosa que va provocar l’expectació d’altres joves i també dels veïns de la zona. Tot i això, l’incident es va resoldre sense conseqüències greus.