Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ipcena veu "indicis de mala gestió" en el programa d'alliberament d'óssos

Ipcena veu "indicis de mala gestió" en el programa d'alliberament d'óssos

El grup conservacionista vol que la Comissió Europea rebutgi l'expulsió de Goiat del Pirineu. L'entitat lleidatana creu que "no hi ha informes tècnics que en demostrin el comportament agressiu"
El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, a Lleida (Foto: ACN)
04/09/2018 13:55

El grup conservacionista Ipcena ha anunciat que ha demanat a la Comissió Europea i a la direcció general de Medi Ambient de la UE que rebutgin la proposta del Govern català d'extraure l'ós Goiat del Pirineu després de més de 2 anys de la seva introducció. Aquesta decisió ha de donar resposta a les queixes de les institucions, els ramaders i també el sector turístic de l'Alt Pirineu i Aran pels continus atacs dels óssos contra el bestiar, tal com es va expressar a la manifestació d'aquest divendres passat a Vielha.

El líder de l'entitat lleidatana, Joan Vázquez, addueix que "no es disposa dels informes tècnics ni del protocol que justifiquin el comportament agressiu de Goiat" i que, segons assegura, "l'estat francès, responsable del seguiment de Goiat, creu que no ha de ser tipificat d'espècimen perillós". Vàzquez, a més a més, ha anunciat en roda de premsa la presentació de dues denúncies a Europa contra el Govern català, a qui acusen de "suposades irregularitats en la gestió dels recursos econòmics del programa Piros Life" i de ''gastar els diners en altres fins", informa l'ACN.

Ipcena també ha exposat, com a argument per justificar el manteniment al Pirineu de tots els óssos alliberats, l'opinió del president del Fondo para la Protección de los Animales Salvajes (FAPAS), Roberto Hartasánchez. A la roda de premsa, Hartasánchez ha afirmat que "a Astúries, amb més de 200 ossos no es tenen dades d'atacs a bestiar com cavalls", malgrat que sí que s'hi ha documentat atacs a ramats d'ovelles o bé a ruscos d'abelles, entre d'altres. Els ecologistes conclouen que la decisió de la Generalitat d'expulsar Goiat ''és política''.