Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ja és a la venda el llibre 'Fem petar la xerrada'

Ja és a la venda el llibre 'Fem petar la xerrada'

L'obra recull la transcripció de 27 entrevistes fetes per Àngel Rubio al programa de RàdioSeu entre 1999 i 2003
Àngel Rúbio
06/01/2008 11:28

Aquesta setmana ha sortit a la venda el primer volum de 'Fem petar la xerrada', el llibre que recopila la transcripció de 27 entrevistes en profunditat que l’urgellenc Àngel Rubio va fer al programa homònim de RàdioSeu entre el 1999 i el 2003.

L’obra inclou una gran varietat de personatges de la Seu d'Urgell i comarca que són un testimoni de la vida social de la zona durant el segle XX. Segons Rubio, els entrevistats “són gent molt variada però que tenen a dir alguna cosa interessant, i moltes vegades desconeguda per la majoria dels veïns de la Seu i comarca”. El col.laborador de RàdioSeu va decidir transcriure les entrevistes perquè considera “que era la millor manera per posar a l'abast de tothom un patrimoni personal, i a la vegada col•lectiu, que corre el perill de quedar oblidat”.

Les converses, que estan acompanyades de més de 70 fotografies, permeten conèixer algunes curiositats i particularitats de la vida social a la Seu. Per exemple, Miquel Mas explica l'anècdota de la primera caixa de Coca-Cola que va arribar a la Seu amb l'Alsina Graells o quan l'Ava Gardner va parar a fer un Martini a l'Hotel Mundial. Tres veïns de Castellciutat expliquen les picabaralles històriques entre el jovent de la Seu i els de Castellciutat; Vicenç Aubet parla dels antics raiers de Nargó i, per exemple, Jordi Rey recorda que no fa tants anys que el riu Valira era un dels millors rius truiters d'Europa.

L'obra fa un singular repàs per la història de l'Alt Urgell durant la segona part del segle XX a través de les experiències i vivències dels personatges entrevistats entre els quals hi ha periodistes, metges, hotelers, artistes i gent de molt diversos origens.

Àngel Rubio té una empresa familiar del sector de l’automoció i havia estat regidor a l’Ajuntament de la Seu fins l’any 1999. Durant les dues darreres legislatures també va seguir intervenint a tots i cadascun dels plens municipals.