Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ja es pot obtenir el nou Carnet Jove de la Seu d’Urgell

Ja es pot obtenir el nou Carnet Jove de la Seu d’Urgell

La targeta vol potenciar el comerç local i el seu ús diari entre els joves del municipi. Hi ha actualment més d'una quarantena d'avantatges i descomptes locals vinculats a la iniciativa
Presentació del Carnet Jove de la Seu d'Urgell
24/10/2018 13:10

La directora general de Joventut, Norma Pujol, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han anunciat aquest dimecres l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de la capital alturgellenca i els resultats de la campanya inicial de captació de nous col·laboradors al municipi, en la seva fase de prova pilot. Ho han fet acompanyats del director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch; la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, i el director d’Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta.

Amb la posada en marxa del nou projecte, impulsat per l’ACJ des de principis de juny, un total de set ajuntaments catalans han endegat una campanya per aconseguir nous avantatges i descomptes entre els comerços i empreses locals. Ara s’iniciarà la promoció del Carnet Jove entre el jovent del municipi. L’objectiu de la iniciativa és la d'oferir una bona oferta de qualitat i proximitat per als joves, i potenciar-ne l’ús en el dia a dia, per fomentar l'arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de La Seu d’Urgell marca el punt de partida per expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments participants, mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional.

Noves targetes

Els joves de la Seu d’Urgell que des d’avui decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer a les oficines de CaixaBank de la ciutat, on rebran la nova targeta. Per acreditar que resideixen a la població, hauran de mostrar el seu DNI, el certificat d’empadronament o bé algun altre document que constati el lloc on viuen.

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin. Així mateix, properament disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de la Seu d’Urgell al Carnet Jove Virtual que inclou l’APP del Carnet Jove.

Campanya de difusió del nou carnet jove

La presentació d'aquest dimecres ha servit també de tret de sortida a la campanya de comunicació local que ha de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove Municipal. En aquest sentit, des de l’ajuntament es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, publicitat als mitjans de comunicació i la distribució de díptics i pòsters als equipaments culturals i esportius. Així mateix, l’ajuntament enviarà una carta personalitzada a tots els joves per tal d’informar-los de la iniciativa.

La voluntat és que el nou Carnet Jove de la Seu d’Urgell connecti el Carnet Jove amb el món local, segons ha explicat la directora general de Joventut, Norma Pujol, "i especialment amb el comerç i serveis de proximitat". Amb el nou projecte es vol fer una aposta decidida per convertir el Carnet Jove "en una eina encara més útil en el dia a dia dels joves i, de retruc, posar un granet de sorra per fomentar l’arrelament als seus llocs de residència", ha afegit la titular de Joventut.

De la seva banda, l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha detallat que “el Carnet Jove de la Seu d’Urgell té un doble objectiu: ajudar els joves a accedir a serveis i a productes amb descomptes, i promoure el comerç local i de proximitat entre aquest grup d’edat". I ha indicat que és una gran oportunitat "fer-ho de la mà del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya, que obre milers de possibilitats a la resta del país i d’Europa”. Així mateix, Batalla s’ha mostrat satisfet de la iniciativa: “Estem contents de ser un dels primers 7 municipis de Catalunya que tiren endavant aquest Carnet Jove Municipal”.

Campanya de captació 

Com a resultat de la primera campanya de captació del Carnet Jove Municipal iniciada el juny, el nombre d’avantatges que s’ofereixen a la Seu d’Urgell és d’un total de 40. Això implica que s’ha duplicat l’oferta d’avantatges en relació amb els que s’oferien abans de l’estiu, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet pels seus titulars. Es tracta, de totes maneres, d’una xifra inicial que anirà augmentant a mesura que avanci la campanya anual de captació que seguirà duent a terme l’ajuntament amb la supervisió de l’ACJ.

D’aquesta manera, els 1.023 titulars del Carnet Jove d’entre 12 i 30 anys que resideixen a La Seu d’Urgell, així com també els prop de 550.000 joves catalans i els sis milions d’europeus que disposen del carnet, tenen accés des d’avui a tots aquests avantatges i descomptes en el comerç i serveis locals de la població. La nova oferta es pot consultar des d’aquest dimecres al nou espai web del Carnet Jove de La Seu d’Urgell.

Descomptes i avantatges

Entre els nous avantatges que s’han aconseguit captar de manera provisional durant aquesta fase inicial, dels quals ja podran gaudir des d’avui mateix els titulars del Carnet Jove, destaquen els descomptes vinculats a l’ús del carnet en el dia a dia: perruqueria, papereria, farmàcia, òptica, formació o esport.

A més a més, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell també ha incorporat per aquest 2018 tres nous avantatges en diferents serveis municipals, com són els descomptes en els cursos de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, els de les entrades d’espectacles als equipaments culturals de l’Ajuntament o alguns dels abonaments anuals a la zona esportiva de la Seu.

Les iniciatives locals responen als àmbits prioritaris d’actuació establerts per l’ACJ i l’ajuntament, relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (serveis per a l’emancipació). En la mateixa línia del Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges també s’adapten als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats.

Segons ha destacat la directora general de Joventut, Norma Pujol, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del Carnet.

Noves adhesions

Els resultats de la campanya de captació presentada avui són provisionals, ja que el pla anual de captació preveu continuar la tasca d’afegir més i millors avantatges. “L’oferta que presentem avui és només un punt de partida que esperem que vagi en augment els propers mesos”, ha afegit Pujol. En aquest sentit, la voluntat de l’ACJ és que les noves adhesions de comerços de La Seu d’Urgell al Carnet Jove Municipal esperonin a d’altres comerços de la població a fer el mateix pas, una tasca que es continuarà fent des de l'Ajuntament de La Seu d’Urgell.

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Aquesta actuació es complementa amb d’altres accions paral·leles, com són la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.