Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ja està oberta la nova convocatòria dels ajuts Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya

Ja està oberta la nova convocatòria dels ajuts Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya

Durant els pròxims dies es faran diverses xerrades informatives al territori sobre les subvencions per a la creació, ampliació i millora d'empreses. Les sessions tindran lloc a Oliana, la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Bellver de Cerdanya
Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya
04/12/2019 17:35

La nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya és oberta fins al pròxim 15 de gener per tal que autònoms, empreses, institucions i entitats del territori que vulguin acollir-se als ajuts presentin els seus projectes. La principal novetat és que totes les sol·licituds s’hauran de tramitar exclusivament per procediments telemàtics.

Per donar a conèixer les novetats d’aquesta nova convocatòria Leader, el Consorci ofereix dues xerrades informatives a l’Alt Urgell i dues més a la Cerdanya. La primera serà el dimarts 10 de desembre al Consell Comarcal de Cerdanya a Puigcerdà, seguida per la xerrada que es farà a l’oficina de turisme d’Oliana l'11 de desembre. El dia 12 tindrà lloc la xerrada al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya i, aquest mateix dia, també es durà a terme al Consell Comarcal de l’Alt Urgell a la Seu d’Urgell. Totes les sessions informatives començaran a les 19h del vespre.

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), ens gestor de l’aplicació del programa a ambdues comarques, disposarà d’una dotació econòmica de 639.066,17 € per a ajuts a projectes. Els fons estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

Inversió mínima de 12.000 euros

Aquests ajuts s’adrecen principalment a persones físiques i jurídiques que realitzin inversions a l’Alt Urgell i la Cerdanya. Poden acollir-se a les subvencions els empresaris autònoms, les microempreses, pimes, cooperatives, associacions i fundacions que realitzin una inversió mínima de 12.000 €. Els ajuts oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.

Tràmits

En la darrera edició dels ajuts Leader, el Consorci Alt Urgell – Cerdanya va aprovar l’atorgament de 639.066,17 euros en ajuts LEADER per a 17 projectes de creació o millora d’empreses del territori que van suposar una inversió total de 3.458.924,02 euros. D’aquests projectes que van obtenir ajut, 12 van correspondre a l’Alt Urgell i 5 a Cerdanya.

Les empreses i emprenedors interessats en el programa Leader poden adreçar-se a la seu del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al CETAP (Plaça de les Monges, Edifici de les Monges, 3a planta) o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya (Plaça del Rec, 5). En ambdós llocs es disposa de la documentació necessària i dels tècnics que assessoraran els interessats per formalitzar la sol·licitud. Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de l’ens (www.cauc.cat), escriure un correu electrònic a o bé trucar al telèfon 973 35 31 12 en el cas de l’Alt Urgell i al 972 88 48 84 en el cas de la Cerdanya.