Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ja han finalitzat les obres del Camí de la Sardina i de l'Olla

Ja han finalitzat les obres del Camí de la Sardina i de l'Olla

L’alcalde, Jordi Ausàs, ha remarcat la importància del sector primari en l’economia de la zona i ha afirmat que aquesta intervenció era necessària per assegurar la qualitat de vida i millora a l’accés a les explotacions
04/05/2007 15:46

Les obres de pavimentació del Camí de la Sardina i de l’Olla del terme municipal de la Seu d’Urgell, ja han finalitzat. L’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, ha visitat avui aquests camins i ha manifestat que està “mantenint converses amb el Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, per tal d’incorporar altres projectes del pla de camins de la Seu d’Urgell en el marc de les actuacions programades dins el Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya”. L’alcalde ha agraït al Conseller Joaquim Llena la seva implicació amb la Seu i “s’ha mostrat convençut que aquesta estreta col·laboració entre el Departament d’Agricultura i l’Ajuntament de la Seu tindrà continuïtat”.

La pavimentació dels camins de la Sardina i de l’Olla ha anat a càrrec de l’empresa CERVÓS, SA. L’obra va ser licitada i adjudicada per l’empresa pública REGSA, depenent del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, amb un pressupost de 106.829 €, segons el projecte redactat per l’arquitecte tècnic Lluís Garriga, per encàrrec de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

L’alcalde, Jordi Ausàs, s’ha mostrat satisfet pel bon ritme d’execució de les obres i ha destacat “la importància que exerceixen les explotacions agràries i ramaderes en l’economia de la Seu d’Urgell i de tota la seva àrea d’influència”. Jordi Ausàs ha remarcat que “per assegurar el desenvolupament harmònic d’aquesta privilegiada zona agrícola i ramadera de la nostra ciutat, cal que assegurem la qualitat de vida dels pagesos i cobrim les necessitats bàsiques amb les infraestructures necessàries, com és el cas dels Camins de la Sardina i de l’Olla degudament preparats per accedir a les explotacions”.

Els camins de la Sardina i de l’Olla donen accés a un gran nombre d’explotacions agràries i ramaderes i conformen un traçat consolidat al llarg dels anys. El projecte d’arranjament preveu ara netejar la secció existent i pavimentar la secció resultant. Aquesta secció variarà sensiblement donat que en els marges hi ha molta vegetació que serà retirada. Pel que fa al primer tram del Camí de la Sardina, aquest té una longitud de 430 metres i la seva amplada promig és de 4,50 metres; en aquest tram s’ha previst la construcció d’una cuneta per evacuar les aigües de pluja. El segon tram del Camí de la Sardina, té una longitud de 410 metres i una amplada promig de 3,50 metres. Finalment el Camí de l’Olla té una longitud de 408 metres i una amplada promig de 3,50 metres.