Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / JARC reclama que l'assegurança de recollida de cadàvers de bestiar prioritzi els ramaders professionals

JARC reclama que l'assegurança de recollida de cadàvers de bestiar prioritzi els ramaders professionals

L'organització agrària demana al Govern que negociï amb les empreses que gestionen el transport dels animals un preu més baix si tenen un contenidor refrigerat
Vedell mort per un atac de voltors
18/11/2016 18:56

L'organització agrària JARC-COAG demana al Departament d'Agricultura un nou repartiment dels ajuts vinculats a la línia de les pòlisses de les assegurances de recollida de cadàvers per tal que es prioritzi a les Explotacions Agràries Prioritàries i als Agricultors Professionals. L'entitat ha fet aquesta petició en una jornada organitzada a Cellers, al Pallars Jussà, sobre assegurances agrícoles i ramaderes del Pirineu català.

Un altre de les millores en la línia de l'assegurança que planteja l'organització a Agroseguro és establir un preu diferenciat per les explotacions que disposin d'un contenidor refrigerat per emmagatzemar els cadàvers dels animals. JARC demana al Govern que negociï amb les empreses que gestionen el transport dels animals un preu més baix si tenen aquests contenidors, segons ha informat l'ACN.

Malgrat que la nova proposta plantejada pel DARP incrementa la subvenció mínima per cap de bestiar des dels 3.000 fins als 4.000 euros i es limita la pujada de la prima de l'assegurança al 10%, JARC-COAG considera imprescindible que el sistema d'assegurances ofereixi condicions avantatjoses pels ramaders professionals. Alhora, tot i que que Agroseguro hagi augmentat la bonificació un 20% pels ramaders que tenen un contenidor refrigerat, l'organització reclama tarifes separades pels dos casos, ja que el cost de gestió i transport en aquestes és menor perquè les recollides són més espaiades. En aquest sentit, demana al DARP que pressioni a les empreses gestores perquè implantin també aquest preu diferenciat.

JARC-COAG tem que l'any vinent s'incrementi el cost de l'assegurança de la recollida de cadàvers per la retallada prevista de 10 punts en la subvenció d'Enesa, que equival a un 25% de l'import total, tal com ja ha passat en els conreus fruiters, els farratgers i els energètics. En aquest punt, l'entitat demana que almenys es mantingui el pressupost per garantir el suport a l'activitat de les explotacions ramaderes.