Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Jaume Pueyo completa el debut als Mundials d'esquí nòrdic amb un 18è lloc a l'esprint per equips

El fondista urgellenc, juntament amb Ricardo Izquierdo-Bernier, ha fet un temps de 15min31s74. En skiathlon, 21è lloc d'Irineu Esteve i 41è de Carola Vila
Prova d'esprint per equips dels Mundials 2021 d'esquí nòrdic, a Oberstdorf (Imatge: FIS Cross Country)
28/02/2021 18:50

Jaume Pueyo ha completat aquest diumenge la seva primera participació als Campionats del Món FIS d'esquí nòrdic amb una 18a posició a la prova d'esprint per equips, en la qual ha format equip amb el castellanolleonès Ricardo Izquierdo.

Pueyo i Izquierdo han pres part a la segona semifinal, en la qual han fet el novè lloc d'aquesta ronda, amb un temps de 15min31s74, a 38 segons dels primers classificats, els italians Francesco de Fabiani i Federico Pellegrino. La final estava reservada als deu millors (cinc de cada semifinal), per la qual cosa l'equip espanyol ha quedat eliminat. La prova comptava amb un total de 37 parelles inscrites. El representant del CEFUC, amb 19 anys, és un dels participants més joves d'aquests Mundials.

Els nous campions mundials de l'especialitat són els noruecs Johannes Klaebo i Erik Valnes, que han marcat un crono de 15:01.74. Klaebo suma aquesta medalla d'or a l'obtinguda dijous a l'esprint individual, en què Jaume Pueyo va ser 58è. La medalla de plata -a menys de dos segons dels guanyadors- ha estat pels finesos Ristomatti Hakola i Joni Maki; i el bronze, gairebé amb el mateix temps, per a Alexander Bolshunov i Gleb Retivykh, de l'equip de la Federació Russa d'Esquí. A l'esprint femení, ha guanyat l'equip de Suècia, seguit de Suïssa i Eslovènia.

Dissabte, a la prova masculina d'skiathlon, l'andorrà Irineu Esteve va fer una valuosa 21a posició. El fondista lauredià, entrenat per l'urgellenc Joan Erola, va completar el recorregut, de 15+15 km, amb 1h15min10s, just per darrera del basc Imanol Rojo, que va entrar en el 'top-20' amb el 19è lloc (1.14:23). Tots dos van entrar a uns tres minuts del nou campió, el rus Alexander Bolshunov (1.11:33). Els altres dos calaixos del podi van ser pels noruecs Simen Krueger (plata) i Hans Holund (bronze).

En categoria femenina (7,5+7,5 km), Carola Vila Obiols va finalitzar en 41è lloc, amb 44min55s. La representant andorrana va entrar a més de 6 minuts de la vencedora, la noruega Therese Johaug (38:35). La van acompanyar al podi les sueques Frida Karlsson i Ebba Anderson.

Els Mundials 2021 d'esquí nòrdic es disputen a Oberstdorf (Baviera, Alemanya) fins diumenge vinent, dia 7. Les properes proves són els 10 km femenins (dimarts 2 de març), 15 km masculins (dimecres), relleus (dijous i divendres), 30 km femenins (dissabte) i 50 km masculins (diumenge).