Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jesús Fierro serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Jesús Fierro serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

L’actual Vice-president de promoció econòmica i tinent d’alcalde de la Seu assumirà la presidència de la institució comarcal amb el suport dels consellers de CiU i ERC
Logo Eleccions a RàdioSeu
04/07/2007 11:49

El fins ara vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, esdevindrà president d’aquest ens, segons va confirmar ahir ell mateix. Fierro intercanviarà càrrec amb el ja exalcalde d’Oliana, Ventura Roca, que seguirà a la cúpula de l’ens comarcal com a vicepresident.

Amb aquest anunci també es va confirmar que es repetirà el pacte entre CiU i ERC a nivell comarcal per als quatre anys vinents. Una possibilitat que ja s’apuntava com la més factible després del nou acord entre ambdós grups a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. L’altra opció per formar majoria absoluta era un pacte entre PSC-PM, ERC i el PP.

A banda de la seva presència al Consell Comarcal, Jesús Fierro també és primer tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell des del 2003 i aquesta legislatura passada va ser diputat provincial a la Diputació de Lleida. Jesús Fierro assegura que el relleu no ha provocat cap conflicte i que ha rebut tant el suport tant de Roca com dels alcaldes de la comarca. Fierro va elogiar el fins ara president: “Afronto un repte important ja que el pavelló està molt alt per la gran tasca que ha fet Ventura Roca en el decurs d’aquests vuit anys”. Per això, Fierro aposta per la “continuïtat” en el sentit que el consell “ha de ser una institució de referència per a cadascun dels municipis i ajuntaments”.

En aquesta línia, el també regidor urgellenc es proposa aprofondir en la col.laboració amb l’Ajuntament de la Seu encetada aquesta legislatura passada: “Cal fer un salt qualitatiu en molts aspectes en els quals s’ha demostrat que som compatibles amb la capital de comarca, com ja hem demostrat per exemple en matèria de joventut i de noves tecnologies, on treballant conjuntament optimitzem els recursos”. Aquest model també es vol aplicar a matèries com ara promoció econòmica, turisme i serveis socials.

La constitució dels consells comarcals es retardarà fins a una data posterior al 30 de juliol, malgrat que estava prevista a partir del dia 9. L'endarreriment el va imposar la Junta Electoral Provincial a l'espera de la resolució dels recursos presentats per CiU contra les denominades llistes blanques vinculades al PSC, ERC i IC, que poden ser decisives en la formació d’altres consells comarcals.