Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan Carretero presenta a la Seu el projecte polític de Reagrupament

Joan Carretero presenta a la Seu el projecte polític de Reagrupament

A l'acte d'aquest dimecres també hi intervindrà el doctor en Economia Emili Valdero La trobada vol explicar els eixos de treball de l'associació
Joan Carretero
07/09/2009 10:50

L’assemblea de Reagrupament a l’Alt Urgell i Andorra presentarà dimecres el projecte polític de l’associació en un acte públic a la Seu d’Urgell. A la trobada, que tindrà lloc al Centre Cívic El Passeig, a dos quarts de nou de la nit, hi intervindran el líder de Reagrupament, Joan Carretero, i el doctor en Economia Emili Valdero.

Carretero explicarà els dos grans eixos que han motivat el naixement d’aquest moviment polític transversal "que prioritza l’eix nacional per sobre de l’ideològic": la necessitat que Catalunya esdevingui un nou estat de la Unió Europea i la "igualment necessària" regeneració de la vida política catalana. Pel que fa al primer àmbit, Reagrupament considera que "l’independentisme útil no té representació al Parlament". És per això que proposa crear "una candidatura d’ampli espectre per aconseguir una majoria parlamentària que proclami la independència la pròxima legislatura".

L’altre objectiu essencial és la regeneració política, "un canvi profund que ha de capgirar l’actual desafecció ciutadana cap als polítics". Reagrupament aposta, entre altres mesures, per l’austeritat, la meritocràcia, la limitació de mandats, la transparència efectiva, la fi del clientelisme i que els polítics passin comptes amb els ciutadans abans que amb els partits.

Serà Valdero qui s’encarregarà de trencar alguns mites recents sobre l’acord de finançament i exposarà "la crua realitat de l’espoli fiscal que pateix Catalunya i que hipoteca el futur del país".

Després d’aquestes dues intervencions s’obrirà el torn de paraula i es repartiran butlletes amb informació sobre Reagrupament i l’assemblea de l’Alt Urgell i Andorra.

L’Onze de Setembre, a l’homenatge al general Moragues

Per la Diada, l’assemblea de l’Alt Urgell i Andorra serà present a l’acte d’homenatge al general Moragues que organitza Reagrupament. Hi intervindran Francesc Xavier Hernàndez, catedràtic de didàctica de les ciències socials; Toni Strubell, filòleg i coordinador de la Comissió de la Dignitat, i Joan Carretero. Tot seguit hi haurà una arrossada popular.

L’assemblea de l’Alt Urgell i Andorra disposa d’una adreça de contacte per a totes les persones que vulguin més informació: alturgell@reagrupament.cat.