Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils en la salutació de la Diada de Meritxell

Joan-Enric Vives condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils en la salutació de la Diada de Meritxell

El copríncep episcopal anima "a no tenir por i bastir una societat europea de pau, justícia, acollida i perdó". El missatge, d'altra banda, celebra la visita al Principat del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa
Joan-Enric Vives
05/09/2017 20:30

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, esmenta la visita del president de Portugal i la condemna als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils en la seva salutació amb motiu de la Diana Nacional d'Andorra, que se celebra aquest divendres en el marc de la festivitat de la Mare de Déu de Meritxell.

El la carta, monsenyor Vives afirma que enguany la Diada "té dos vessants ben importants" i que Meritxell "ens agermana amb tots els portuguesos que al llarg de molts decennis han vingut a viure, treballar i tirar endavant, com uns més, el nostre país". Segons el copríncep, la visita oficial del president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, tot coincidint amb la festa nacional andorrana, "estreny els llaços de la fraternitat i de l'amor entre els nostres pobles perquè les nacions i les parles se sumen i s'uneixen en el cor ple d'amor de la Mare comuna de Fàtima i de Meritxell", amb l'objectiu "que tota la humanitat visqui unida i agermanada". En el marc d'aquest viatge, Rebelo de Sousa serà rebut per Vives aquest dijous al Palau Episcopal de la Seu.

La salutació també lamenta que "després que a tants llocs del món la guerra, el terrorisme i la violència s'apoderen de molts pobles germans, ara també ha clavat la seva urpa de mort, de por i de barbàrie ben a prop de nosaltres, a Barcelona i Cambrils". Joan-Enric Vives afirma que el poble andorrà se sent "colpit i necessitat de força divina per aprendre de nou a no tenir por i a bastir una societat europea de pau, justícia, acollida i perdó". Per això, anima a "unir els braços per defensar els valors democràtics i per mantenir-nos ferms en el respecte a la vida i en la promoció dels drets humans".

El missatge acaba desitjant una "bona festa de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat, a totes les famílies andorranes i a tots els ciutadans" perquè gaudeixin d'una "joiosa diada, plena de fraternitat i de pau".