Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan Gurrera serà el número 3 de Junts per la Seu a les eleccions municipals

Joan Gurrera serà el número 3 de Junts per la Seu a les eleccions municipals

El número 4 l'ocuparà Carme Espuga. Són dues de les incorporacions de la formació urgellenca, juntament amb el candidat a l'alcaldia, Jordi Fàbrega
12/04/2019 17:55

L'enginyer de camins, canals i ports Joan Gurrera i Lluch serà el número 3 de la llista de Junts per la Seu a les eleccions municipals del 26 de maig vinent. La formació urgellenca ha confirmat que Gurrera ocuparà un dels llocs principals de la candidatura, just després del candidat a l'alcaldia, Jordi Fàbrega, i de l'actual tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Font, que serà la número 2 d'una candidatura que agafa el testimoni de l'actual equip de govern del PDeCAT.

Joan Gurrera, nascut a Mataró, té 59 anys i és llicenciat per la Universitat Politècnica de Catalunya i postgrau en Enginyeria per al Desenvolupament Humà per la UOC. Als 29 anys va començar a treballar per al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, on durant set anys va ser coordinador d'infraestructures. Posteriorment va ser gerent d'Iniciatives Alt Urgell i va fundar l'empresa consultora URBEG, en la qual segueix treballant actualment. Paral·lelament, és membre de la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i al llarg d'aquests anys ha acumulat una llarga experiència en urbanisme i enginyeria civil. Entre d'altres, va projectar la portada d'aigua a la Seu des de Bescaran, els col·lectors de la depuradora i diverses urbanitzacions. Actualment dirigeix l'adequació de l'estadi de piragüisme-rodeo a Sort, el pla parcial d'ampliació de la Corporació Alimentària Guissona i el disseny de dues urbanitzacions a la Cerdanya i una altra al Maresme.

A banda de la tasca professional, Joan Gurrera té com a vocacions la seva família, el senderisme i la col·laboració en accions solidàries. És membre de les ONG La Seu Solidària i Enginyers sense Fronteres i ha col·laborat en projectes de Santa Rosa del Peñón, població de Nicaragua agermanada amb la Seu. Ell mateix explica que es presenta a les eleccions "per voluntat de servei a la ciutat" i per ajudar a reforçar "la capitalitat de la Seu al Pirineu, amb més infraestructures i serveis". De la seva part, Jordi Fàbrega assegura que Gurrera farà "una aportació cabdal al projecte de Junts per la Seu, tant en l'àmbit de l'urbanisme i les infraestructures com en la seva experiència en entitats socials i del tercer sector".

Junts per la Seu també ha anunciat la candidata número 4 de la llista, que serà l'administrativa Carme Espuga Vilaginés, de 46 anys. Nascuda a la Seu, Espuga es va formar al Col·legi La Salle i ha treballat durant 23 anys al sector de la banca a la ciutat. Posteriorment ha treballat per als consistoris de les Valls d'Aguilar i de la Seu, per la qual cosa "té un bon coneixement de l'estructura administrativa de l'Ajuntament", destaquen des de JxSeu. Actualment treballa a l'Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura (DARP).

Carme Espuga també destaca per la seva implicació en el teixit social de la Seu. Els darrers nou anys ha tingut un paper clau a l'AMPA de l'Escola Albert Vives, en la qual ha estat tresorera durant quatre anys i presidenta al llarg dels tres darrers anys. En aquesta tasca ha contribuït a l'aposta del centre urgellenc per la robòtica, que ha portat l'escola a destacar en concursos nacionals i mundials. També és secretària del CHPA Cadí. Espuga es proposa ajudar a fer de la Seu "una ciutat més ben connectada i que tothom situï al mapa". De la seva part, Jordi Fàbrega en destaca que "és una persona molt treballadora, i la seva experiència en la banca i el sector públic serà clau per als reptes de la legislatura".

  • Joan Gurrera (Junts per la Seu)
  • Carme Espuga (Junts per la Seu)