Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan Herrera recolza la demanda de més autogovern d'Aran

Joan Herrera recolza la demanda de més autogovern d'Aran

El coordinador d'ICV ha visitat les zones afectades pels aiguats del juny passat
29/11/2013 17:30

El coordinador d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i la diputada per Lleida Sara Vilà, diputada al Parlament, han visita aquest divendres la Val d'Aran, on s'ha reunit amb el grup d’Iniciativa Enta Aran i amb les institucions del territori per tractar diferents problemàtiques.

Herrera s'ha interessat pels desperfectes de les riuades. En aquesta qüestió, el diputat ha constatat que gran part de les inversions s’han executat correctament, tret de l’arranjament de camins rurals que pertoca al Departament d’Agricultura, que, afirma, "només s’ha fet càrrec d’algunes partides, de manera que els camins i els accessos continuen afectats".

Herrera ha considerat necessari que el pressupost de l'Aran vingui aprovat pel Parlament de Catalunya de la mateixa manera que els pressupostos de la Generalitat, i ha advocat perquè no sigui decidit unilateralment pel Departament d’Economia i Finances. "Els nous temps reclamen adaptar-se a les demandes populars que passen per una regeneració democràtica que vinculi les voluntats populars”, ha dit.

Pla del transport públic a l'Alt Pirineu i Aran

De la seva part, Sara Vilà ha detallat que han presentat una esmena que reclama un pla de gestió del transport públic per a la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. La proposta d'ICV és que les infraestructures i el transport tinguin en compte l’impacte mediambiental i paisatgístic però que alhora connectin la Vegueria amb la resta de l’Euroregió i Barcelona.

La delegació d'ICV participarà demà en una Jornada organitzada per la Fundació Nous Horitzons i Green European Foundation sobre la Gestió de l’Aigua als Pirineus. El grup considera que el canvi climàtic és una de les causes que els aiguats com el que va patir la Val d'Aran el mes de juny passat siguin cada cop més violents i provoquin danys més greus.