Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan-Lluís Lluís, Albert Villaró i Xavier Antich comparteixen conversa a Estamariu

Joan-Lluís Lluís, Albert Villaró i Xavier Antich comparteixen conversa a Estamariu

Òmnium Alt Urgell organitza, aquest dissabte a les 7 del vespre, un acte en què es donarà a conèixer les novel·les de ficció històrica 'Jo sóc aquell que va matar Franco' i 'El sindicat de l'oblit'
Acte a Estamariu amb Joan-Lluís Lluís, Albert Villaró i Xavier Antich (Òmnium Alt Urgell)
28/06/2018 14:20

Òmnium Alt Urgell i l'Ajuntament d'Estamariu uneixen en un mateix acte els escriptors Joan-Lluís Lluís i Albert Villaró i el filòsof Xavier Antich. Sota el títol 'Matar Franco llibre a llibre', els tres autors compartiran una conversa i debat, obert a la participació de tothom, aquest dissabte dia 30 a les 7 del vespre a l'església de Sant Vicenç d'Estamariu.

L'eix central de la jornada serà la presentació de les novel·les Jo sóc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís, i El sindicat de l'oblit, d'Albert Villaró. Els dos autors conversaran sobre les seves obres, moderats per Antich. Per acabar la vetllada, s'oferirà un sopar a peu dret per als assistents.

Tots dos llibres tenen trets comuns, com ara que han estat entre els més venuts aquest darrer Sant Jordi i, especialment, que la seva trama fa un exercici de ficció històrica per imaginar què hauria passat si l'alçament franquista no hagués triomfat i Catalunya hagués esdevingut a mitjan segle XX un Estat independent.

De fet, els dos treballs tenen com a protagonistes sengles personatges marcats pel fet d'haver estat, en les respectives trames argumentals, els autors materials de l'assassinat del general Franco. A més a més, Estamariu hi té presència en tots dos casos: en el cas de l'autor nord-català, situa en aquest poble de l'Alt Urgell la captura de Franco després que aquest hagués declarat la guerra als aliats l'any 1940, mentre que Villaró hi té un refugi i també en fa esment a la seva novel·la.

El sindicat de l'oblit és una continuació cronològica de la premiada Els ambaixadors, en què l'autor urgellenc establert a Andorra situava l'acció en una Catalunya independent des de 1934, quan el protagonista comet el magnicidi contra Franco, i narra com els serveis d'intel·ligència de la nova república lluiten per aturar els atacs externs que en posen en perill la continuïtat.