Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan Massa presenta el llibre 'Vers una ecologia integral'

Joan Massa presenta el llibre 'Vers una ecologia integral'

L'obra, que es donarà a conèixer aquest dimecres a Andorra la Vella, recull un resum de les ponències de la Càtedra de Pensament Cristià 2016
"Vers una ecologia integral"
13/06/2017 18:55

Aquest dimecres 14 de juny es presentarà a Andorra la Vella el llibre "Vers una ecologia integral", que resumeix les ponències dels doctors Lluc Torcal, Josep M. Mallarach i Francesc Torralba en la Càtedra de Pensament Cristià, que es va organitzar el juliol de l'any passat a Sant Julià de Lòria.

L'acte de presentació, que tindrà lloc a les vuit del vespre a la Casa de l'Església de Santa Maria del Fener, estarà presidit per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília. Joan Massa, ex- secretari general dels Serveis del Copríncep Episcopal farà la introducció i l'anàlisi del llibre, aportant la seva visió sobre les propostes que s'hi fan. Hi serà present el Francesc Torralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià i professor de la Universitat Ramon Llull.

Els autors consideren que la Terra està exigint un canvi de paradigma, una transformació de la nostra manera d'interaccionar amb ella. "Demana una conversió ecològica profunda, un canvi de hàbits de producció i de consum", assenyalen. I afegeixen: "El model de progrés basat en la tecnocràcia i un mode d'utilitarisme ha arribat al col·lapse i cal ser creatius i respectuosos amb la vida". Els autors aporten la seva interpretació de l'Encíclica del Sant Pare en favor de l'ecologia humana, social i vers la natura, "Laudato Si".

En l'acte també es presentarà la Càtedra de Pensament Cristià d'aquest any, que es durà a terme l'1 de juliol a Sant Julià de Lòria, i que estarà centrada en "L'humanisme europeu: les nostres arrels". Hi participaran el doctor Gabriel Magalhaes, professor de literatura de la Universitat de Beira Interior, i el doctor Gabriel Amengual, professor de Filosofia de la Universitat de les Illes Balears, a més del doctor Francesc Torralba.