Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Joan Obiols presenta a la Seu el llibre 'El Principat d'Andorra'

Joan Obiols presenta a la Seu el llibre 'El Principat d'Andorra'

L'acte tindrà lloc aquest dijous, 31 de març, a les 20 hores, al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. També hi intervindran Isidre Domenjó i Joan Obiols Llandrich. L'obra és el primer volum de la col·lecció "Viatge Universal pel Pirineu"
Portada del llibre 'El Principat d'Andorra', de Joan Obiols
30/03/2016 14:40

Joan Obiols presenta aquest dijous a la Seu d’Urgell El Principat d’Andorra, primer llibre de la col·lecció "Viatge universal pel Pirineu", que constarà de 10 volums escrits pel mateix autor. L’acte, que tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal a les vuit del vespre, comptarà amb la participació del també escriptor Isidre Domenjó i del doctor Joan Obiols Llandrich.

Després d’haver completat, amb la publicació de vuit llibres, la col·lecció "El Pirineu i la poesia de la història", Joan Obiols emprèn aquest "Viatge universal pel Pirineu", que defineix con “un viatge actual, un viatge per etapes, un viatge que hauria volgut començar el primer dia i acabar-lo el darrer, sense interrupcions. [...] Serà —és— un viatge fet de retalls de memòria d’aquest darrer viatge i dels viatges viscuts anteriorment que fixaran al damunt del paper i de manera ordenada el meu món, el meu País”, tal com escriu a la introducció de l’obra.

Segons informa el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Joan Obiols és, amb gairebé tota probabilitat, l’única persona que ha visitat els quatre-cents setanta-cinc pobles de l’Alt Pirineu i Aran i que ha parlat, com a mínim, amb un dels seus veïns. Així, més de mil tres-cents entrevistes amb homes i dones del Pirineu l’acrediten com un dels millors coneixedors de la saviesa popular d’aquest bast territori de muntanya.

El primer volum de la nova col·lecció, El Principat d’Andorra, porta per subtítol El seient número 184 de l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’autor fa un recorregut per la geografia andorrana a través de d’indrets i paisatges, però sobretot de persones que, d’una manera o altra, formen part de la història del país. És una nova manera de veure i entendre Andorra, lluny d’estereotips i d’interpretacions interessades.

Els següents volums estaran dedicats a la resta de comarques i territoris de l’Alt Pirineu i Aran, però també hi ha incloses zones limítrofes com l’Alta Cerdanya, el nord del Ripollès, el Berguedà, el Solsonès i la Noguera, la Ribagorça aragonesa, l’Alt Comminges, l’Alt Cousetans i el Sabarthès.