Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jordi Ausàs, nou Conseller de Governació

Jordi Ausàs, nou Conseller de Governació

El fins ara alcalde de la Seu i diputat al Parlament serà nomenat aquest dimarts Prendrà el relleu de Joan Puigcercós, que dimiteix per dedicar-se en exclusiva a Esquerra
Jordi Ausàs - Parlament
10/03/2008 20:54

L'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament de Catalunya per ERC, Jordi Ausàs, serà nomenat aquest dimarts nou conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Ausàs esdevindrà el primer urgellenc que encapçala una conselleria i el tercer provinent de l'Alt Pirineu, després del ceretà Joan Carretero -que havia ocupat el mateix càrrec entre 2003 i 2006- i del pallarès Joaquim Llena, actual titular d'Agricultura i Acció Rural.

La notícia s'ha confirmat per agències aquest dilluns, després que al matí Joan Puigcercós havia comunicat la intenció de dimitir per dedicar-se en exclusiva a l'organització interna d'Esquerra. Des d'aquell moment, es va rumorejar amb el nom de Jordi Ausàs com un dels possibles successors. Una circumstància que s'ha confirmat al cap de poques hores.

El nomenament farà que Ausàs renuncïi als actuals càrrecs d'alcalde i de diputat. A hores d'ara es desconeix qui passarà a ocupar l'alcaldia de la Seu, que segons el pacte de govern ha de correspondre a Esquerra fins al juny de l'any vinent.

Jordi Ausàs assumirà les competències referents sobretot a la relació entre la Generalitat i les administracions locals. Ausàs heretarà de Joan Puigcercós dos assumptes clau com són l'aprovació de la Llei Electoral Catalana i també la nova ordenació territorial, que ha de desenvolupar la Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. Dos punts que s'han mostrat difícils de consensuar tant entre partits com entre territoris.