Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jordi Fàbrega aclareix que va vacunar-se contra la COVID-19 perquè és pediatre en actiu

Jordi Fàbrega aclareix que va vacunar-se contra la COVID-19 perquè és pediatre en actiu

L'alcalde de la Seu i president de l'FSH respon a la polèmica sobre aquesta necessitat tot recordant que com a professional sanitari està inclòs en el protocol del Departament de Salut. També apunta que té el deure de garantir protecció als seus pacients enfront el virus
Vacunació a la Seu (Foto: FSH)
03/02/2021 20:50

Actualització. 04.02.21

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha aclarit aquest dimecres que el passat 8 de gener es va vacunar contra la COVID-19 perquè és pediatre en actiu i perquè així ho estableix el protocol de vacunació del Departament de Salut. Per això, detalla, simplement va rebre la notificació de Salut i va anar a vacunar-se el dia i l'hora que li havien assignat.

El batlle urgellenc es mostra "tranquil" en relació amb la polèmica que s'ha generat sobre la necessitat o no que es protegís contra el virus, i ha emmarcat les crítiques en la campanya electoral del 14-F. Fàbrega, que concorre a aquests comicis com a número 3 de Junts per Catalunya a la circumscripció de Lleida, creu que el fet que es presenti a les eleccions al Parlament ha provocat "una acusació falsa". I apunta directament envers "els polítics de sempre, que volen viure del mateix" i que, afirma, "s'inventen atacs com aquest només per fer mal". El batlle urgellenc hi ha afegit: "Jo que vinc de fora d'aquest món i que no vull viure'n, em sap greu que algú vulgui treure rèdit polític així".

Jordi Fàbrega ha especificat que ara està a l'espera de la segona dosi, que de moment no se li ha administrat perquè Pfizer va retallar la setmana passada la tramesa de material a l'Estat espanyol. Fàbrega ha recordat que "han arribat menys vacunes i es va haver de prioritzar els professionals sanitaris que estan a primera línia i que tenen més risc", tenint en compte que actualment ell fa visita "una tarda a la setmana", puntualitza. I hi afegeix que hi ha més sanitaris en la seva situació, "però tenim un marge de 42 dies perquè ens posin la segona dosi".

En tot cas, Fàbrega ha volgut deixar clar que s'ha de vacunar "per protegir els pacients", i lamenta que hi hagi gent que no entengui que els nens i les famílies que van a la seva consulta "tenen el mateix dret que els altres a ser atesos amb seguretat". En aquest sentit, es pregunta si aquesta gent pensa que els seus pacients són "de segona" i que no mereixen tenir aquesta garantia com la resta d'usuaris de la sanitat pública, alhora que recorda que el fet que ell segueix exercint de pediatre "ho sap tota la Seu, tot Catalunya i tothom qui ho vulgui saber".

Mostres de suport a Fàbrega

Les crítiques a la vacunació de Fàbrega sorgeixen d'una piulada publicada a Twitter per part d'un membre de la Intersindical-CSC, que en qüestionava la necessitat. La seva opinió ha estat recollida en diversos mitjans de comunicació i se n'han fet ressò les xarxes socials.

També des de les xarxes, han donat suport a Jordi Fàbrega representants polítics locals com la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, que ha afirmat que en la política actual "per poc que vulguis fer alguna cosa important et voldran destruir, i no s'estalviaran cap crueltat (mentida, calúmnia...) per aconseguir-ho". Lladós considera que el recorregut professional, personal i polític de Fàbrega "l'avala". De la seva part, l'exalcalde de la Seu, Albert Batalla, ha assegurat que coneix "pocs servidors públics implicats, treballadors i honestos com Jordi Fàbrega" i li ha mostrat el suport "davant dels qui fan de la mentida i la brutícia la seva manera de sobreviure".

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, també s'hi ha referit i ha sentenciat que "per protegir els seus pacients, el doctor Jordi Fàbrega s'ha de vacunar", i que "tant hi fa si és alcalde de la Seu". Padrós ha condemnat "aquesta manera de fer política i periodisme que dóna barra lliure a la infàmia i la calúmnia contra un gran metge", alhora que qualifica Fàbrega de "referent sanitari de trajectòria honesta i exemplar".