Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jordi Fàbrega presenta Junts per la Seu com "un projecte transversal per liderar la ciutat"

Jordi Fàbrega presenta Junts per la Seu com "un projecte transversal per liderar la ciutat"

La Sala de Sant Domènec s'omple en l'acte de presentació del metge urgellenc com a candidat a l'alcaldia. Fàbrega vol que el municipi sigui "un referent de qualitat de vida amb la suma de tothom"
Presentació de Jordi Fàbrega com a candidat a l'alcaldia de la Seu d'Urgell
31/10/2018 12:40

La Sala de Sant Domènec es va omplir aquest dimarts al vespre per a la presentació oficial de Jordi Fàbrega com a candidat a l’alcaldia de la Seu d'Urgell, amb la nova llista Junts per la Seu, a les properes eleccions municipals previstes per al mes de maig de 2019.

En aquest primer acte, Jordi Fàbrega va expressar que afronta "amb molta il·lusió la possibilitat de ser alcalde de la Seu" i va afirmar que vol "aportar un molt bon equip de treball per fer una passa més perquè la Seu sigui un referent en qualitat de vida, per als urgellencs i urgellenques i també a nivell del Pirineu i a nivell de país". El metge urgellenc hi afegeix que “la  vocació profesional de cuidar les persones és perfectament equiparable al que pot fer un alcalde amb vocació de servei per la seva ciutat”. 

Fàbrega també incideix en el fet que "Junts per la Seu va més enllà d'un partit polític i vol sumar diferents sensibilitats". En aquest punt, considera que ell mateix n'és l'exemple, perquè es presenta com a independent i no ha militat mai en cap partit polític. Des d'aquesta base, el fins ara director assistencial del Sant Hospital té previst obrir des d'ara "una sèrie de converses absolutament amb tothom, perquè la Seu és un projecte que es pot liderar des de l'Ajuntament, o des d'altres àmbits, però que s'ha de fer amb la suma de tothom".

Aquestes converses també serviran per definir la llista electoral. El també cofundador de Pediatria dels Pirineus va explicar que, a grans trets, veu la Seu dels propers anys com "una ciutat inclusiva, saludable i amb projectes fets entre tots i totes", un fet que vol tenir en compte a l'hora d'elaborar la candidatura.

L'acte de presentació va consistir en un diàleg entre Jordi Fàbrega i Albert Batalla, alcalde de la Seu al llarg dels darrers deu anys, que ja ha anunciat que no es presentarà a la reelecció. Batalla va expressar el suport a "un projecte que sobrepassa els partits polítics i que vol ser transversal, que sumi per la Seu". Batalla ha recordat que Fàbrega "no ve de la política" i que "des que va néixer té un vincle estretíssim amb la Seu", i creu que el candidat "és la persona més capacitada i preparada per agafar el relleu d'un projecte polític que ha procurat que la Seu esdevingui un referent en molts àmbits i perquè la ciutat quedi en bones mans".

Jordi Fàbrega i Sabaté, nascut a Lleida el 1972 i vinculat des que va néixer a la Seu, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida (amb premi extraordinari de llicenciatura el 1996) i màster en Direcció d'Institucions Sanitàries per la Universitat de Barcelona. Des del 2014 ha estat director assistencial del Sant Hospital de la Seu, i l'any 2009 va ser un dels fundadors de la cooperativa Pediatria dels Pirineus. Fora de l'àmbit mèdic també ha destacat per la seva defensa del model d'escola catalana a la Seu. Casat i amb un fill, és també secretari del Club de Futbol Ciutat la Seu i cofundador d'IgersSeu.