Sou a: Inici / Notícies / Jordi Gallego i Laia Martínez, campions absoluts del Cadí Circuit Fer 2018

Jordi Gallego i Laia Martínez, campions absoluts del Cadí Circuit Fer 2018

Els guanyadors han puntuat en totes les curses de l'edició d'enguany, que s'ha completat amb la 3a Marató de Boumort. El podi general masculí el completen Emilio Fernández i Marco Moreira; i el femení, Maria Grau i Roser Español

30/10/2018 19:35

Jordi Gallego Gallardo, en categoria masculina, i Laia Martínez Ribot, en la femenina, són els campions absoluts del Cadí Circuit Fer 2018. La lliga de curses de muntanya de l'Alt Urgell ja ha tancat les classificacions finals després de la disputa, aquest dissabte, passat, de l'última prova de la temporada, la Marató de Boumort, amb meta a Organyà.

Al rànquing masculí, Jordi Gallego (Egaramossenaires) ha sumat un total de 2.373 punts. Tot i no guanyar cap prova, Gallego ha estat el corredor més regular hi ha obtingut posicions destacades a totes les curses, entre elles el segon lloc a la Bescaran Trail Run, tercer a la Marató de Boumort, quart a la Transfronterera i dos cinquens llocs: a la Volta Peramola i a la Radikal Estana. Al podi sènior, el segon lloc ha estat per a Emilio Fernández (2.367 punts) i el tercer per a Marco Moreira (2.361). El quart i el cinquè sènior han estat David Piñol (2.202) i Joan Marquet (2.017).

El cinquè classificat, i campió en màsters, ha estat Josep Sánchez Giménez (2.112), seguit en aquesta categoria per Jesús Bellón (1.905). El guanyador en veterans -7è absolut- és Jaume Ribera (1.912). El 'top-ten' el completen dos altres corredors veterans: Rossend Cabanes (1.895) i Àngel Bertran (1.858). Pel que fa a la categoria Xics, el millor ha estat Nil Cardona Moreno (20è classificat absolut, amb 1.375 punts), seguit de prop per Joan Busquets (1.224). Finalment, el primer júnior ha estat Sergi Caballero (967 punts).

Pel que fa al rànquing femení, Laia Martínez ha computat finalment 2.417 punts i és la campiona sènior. El seu millor resultat ha estat precisament a l'última prova, la Marató de Boumort, on va ser tercera. A més a més, Martínez ha estat quarta en tres proves (Volta Peramola, Bescaran Trail Run i Transfronterera) i cinquena en tres més (Vertical Quiri, Escanyabocs i Vertical Arp). El podi sènior el completen Maria Grau (segona, amb 2.180 punts) i Míriam Bellón (7a absoluta, amb 1.683).

Roser Español ha estat la guanyadora en categoria veteranes i tercera absoluta (2.080 punts). Tot i no poder disputar dues de les curses, la corredora urgellenca ha guanyat fins a quatre de les cinc últimes proves: la Bescaran Trail Run, la Trobada d'Aristot, la Transfronterera i la Marató de Boumort. La segueix al rànquing la campiona màster, Encarna Perona (1.868). El 5è i el 6è lloc corresponen a les respectives subcampiones de veteranes i màsters: Meritxell Feixes (1.756) i Maria Betriu (1.711). El 'top-ten' femení el completen tres veteranes més: Imma Parrilla (1.673), Montse Saiz (1.625) i Urgell Sansa (1.466). La millor en Xics ha estat Laura González (626); i en júniors, Andrea Sinfreu (463).

Rànquing de verticals i de mitja i llarga distància

Per distàncies, a la classificació de curses verticals, els campions han estat Jordi Royo en categoria masculina (720 punts) i Imma Parrilla en la femenina (760), amb Nil Cardona i Andrea Sinfreu com a millors classificats joves. A les proves de mitja i llarga distància, Jordi Gallego encapçala el rànquing masculí (1.729), on Nil Cardona és novament el primer classificat jove, i Laia Martínez el femení (1.714), amb Laura González com a millor júnior.

Marató de Boumort

Pel que fa als resultats de la Marató de Boumort, el guanyador absolut de la prova va ser Albert Escales (de l'equip Sol de Nit) amb un temps de 4h07min10s, seguit de Xavier Hernán (4.37:50) i de Jordi Gallego (4.39:20). El primer veterà va ser Rossend Cabanes (Sanlòria); i el primer màster, Josep Sànchez (Foto Estudi la Seu).

La primera classificada femenina va ser Roser Español (UEU, 5h19min36s), per davant de les dues primeres sèniors: Victoria Hodgkinson (6.20:00) i Laia Martínez (6.20:08).

A la Mitja Marató va vèncer Xavi Alet (Pa d'Or Organyà) amb 2h12min40s, i Imma Parrilla (Triatló Serradells) va ser la vencedora femenina, amb 2.22:47. A la cursa Xics el guanyador va ser Nil Cardona Moreno (58:11); i la vencedora femenina, Laura González (1.49:55). A la prova de Petits, el primer va ser Ot Bertran (UEU, 20:57); i la primera noia, Martina Bertran (26:25). La jornada va estar marcada per la meteorologia adversa, amb pluja i també amb neu en cotes altes, però tot i això el conjunt de proves -que també incloïen una caminada popular- van comptar amb més de 170 participants.