Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jordi Savall tanca el FeMAP, que guanya un 12 per cent d'espectadors

Jordi Savall tanca el FeMAP, que guanya un 12 per cent d'espectadors

El prestigiós violagambista ha omplert aquest dimarts la Catedral de la Seu d'Urgell Els 34 concerts del certamen han congregat 4.500 persones
FeMAP 2014 - Jordi Savall
20/08/2014 10:14

La Seu ha acomiadat aquest dimarts, amb el concert del violagambista català Jordi Savall, el Festival de Música Antiga dels Pirineus 2014, que es clou oficialment avui a Sort. El director artístic del certamen, Josep Maria Dutrèn, ha fet una valoració positiva de l'edició d'enguany, en què ha destacat els passos fets per dinamitzar econòmicament el territori a través de la cultura.

Els 34 concerts del FeMAP han congregat 4.500 persones en 22 municipis del Pirineu català i Andorra, entre el 19 de juny i la darrera actuació d'aquest dimecres. A manca del balanç oficial, es desprèn que el certamen ha guanyat un 12 per cent de públic respecte al 2013. Es tracta d'una xifra gens menyspreable tenint en compte que s'ha reduït el nombre de recitals, de 40 a 34, després de la cancel.lació de dos concerts de Forma Antiqva i una actuació a Andorra a causa de la pluja.

En aquesta edició s'han esgotat les entrades per a un total de nou concerts. Han destacat les tres actuacions de l'Escolania de Montserrat, les de Jordi Savall, així com els concerts de Marta Infante i Manuel Vilas a Bossòst, el de l'ONCA i el Cor de Cambra de Lleida a Guardiola de Berguedà i el de l'Acadèmia de Música Medieval del FeMAP a Astell (la Torre de Capdella).

Internacionalització

D'altra banda, el Curs de Música Antiga del festival, enguany dedicat a la música medieval i dirigit per Mauricio Molina, ha mantingut la demanda de l’edició anterior i s’ha seguit internacionalitzant. Aquest 2014 s’han rebut sol·licituds d’arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol, així com també d’Itàlia, Suïssa, Alemanya, Turquia, Anglaterra i el Japó.

L’organització valora també positivament l’experiència del FeMAP Cinema iniciada aquesta edició i espera potenciar-la els propers anys amb l’objectiu de continuar promocionant els productes gastronòmics del territori pirinenc i ampliant l’oferta paral·lela als concerts.

De cara a 2015, el FeMAP preveu un nou creixement en el nombre de municipis participants així com també seguir buscant experiències de concert úniques, concerts “amb un plus” on l’experiència musical es complementi i s’intensifiqui gràcies a factors extra-musicals, ja sigui l’entorn patrimonial, la gastronomia o el component d’aventura, com en el cas dels concerts en paratges naturals.

Ple de Jordi Savall a la Seu

Jordi Savall ha omplert aquest dimarts la Catedral de la Seu d'Urgell, amb un concert basat en la música tradicional d'Irlanda i d'Escòcia, a mig camí entre la música antiga i les anomenades 'músiques del món'. Acompanyaven el mestre català Andrew Lawrenc-King a l'arpa barroca i Frank McGuire al Bodhrán.