Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada de networking a Adrall entre cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 de Catalunya i formatgers del Pirineu

Jornada de networking a Adrall entre cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 de Catalunya i formatgers del Pirineu

La trobada tindrà lloc el dilluns 30 de setembre a l'Espai de Tast del Mas d'Eroles, a Adrall. L'organització preveu una cinquantena de participants
Slow Fook Km0
25/09/2019 20:24

Els cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 de Catalunya i els formatgers de l’Alt Urgell i la Cerdanya han organitzat una jornada gastronòmica que té la voluntat de facilitar el contacte i el coneixement mutu. La trobada, que tindrà lloc el pròxim dilluns 30 de setembre a l'Espai de Tast del Mas d'Eroles, a Adrall, comptarà amb la participació d'una vintena de professionals vinguts d'arreu del país, que treballaran plegats amb els formatgers pirinencs en el disseny i l’elaboració de diferents plats.

A l'esdeveniment, que s’ha anomenat I Fira de formatges Pirineus SlowFood, hi seran presents Salvador Maura, de la Formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall; Fermín Tordesillas i Ana Gárate, de la formatgeria Castell-llebre de Peramola, Aina Vinyes i Arnau Quingles, de la formatgeria l’Oliva d’Oliana; Francesc Buscallà, de la formatgeria Baridà de Bar; Mercè Lagrava i Raül Alcaraz, de la formatgeria Serrat Gros d’Ossera; Judit Carreira, de Formatges de l’Abadessa de la Seu d’Urgell; Albert Pons, de Formatges de la Vall de Meranges; Pere Pujol, de la formatgeria Molí de Ger, i Sara Gutiérrez i Miquel Queralt, de la Formatgeria 30 cabres d’Éller.

Els cuiners que elaboraran un plat basat en els formatges dels Pirineus presents a la Jornada seran Jordi Limon, del restaurant Somorrostro de Barcelona, que presentarà un tatin de carbassa amb formatge Roques Blanques del Molí de Ger; Sergi Ortiz, del restaurant Antic Forn de Cervera, que farà un brioix xinès farcit de formatge blau del Mas d’Eroles, tomàquet d’estiu i sisho; Carme Picas, del restaurant Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols, que cuinarà pebrat d’Ossera amb salmorejo, tomàquet rostit i figues; Xavier Fabra, del restaurant Quintaforca de Nulles (Tarragona), que elaborarà una tartiflette de formatge de cabra, patata i papada confitada de porc; Marcel Cardona, del restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix (Barcelona), que cuinarà un caneló de carbassó amb mousse de formatge Baridà i pesto, i Salvador Maura, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall, que oferirà un gelat de fogassa amb pera, gengibre i mel.

Xerrada sobre formatges i dinar-degustació

La jornada s’iniciarà a les 12.00 h amb una xerrada sobre formatges, l’origen de la seva definició i la seva història, a càrrec de l’amfitrió de l’esdeveniment, Salvador Maura. Després hi haurà una sessió de presentació-degustació de formatges de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que permetrà l’establiment de contactes entre els formatgers i els cuiners, facilitarà la resolució de dubtes i l’aprofundiment en aspectes tècnics i culinaris dels formatges.

Finalment, a les 14.30 h l’acte es clourà amb un dinar-degustació dels 6 plats elaborats en base als formatges presentats, a càrrec dels 6 cuineres i cuiners del grup anteriorment esmentats.

Una cinquantena de participants

S'espera que més d’una cinquantena de persones, entre professionals de la restauració del col·lectiu Cuineres i Cuiners Slow Food-Km0 i elaboradors de formatges dels Pirineus, participin d’aquesta jornada gastronòmica, contribuint d’aquesta manera a l’enfortiment i l’aproximació de les relacions entre el sector gastronòmic de Catalunya i els formatgers de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

A banda dels sis cuiners-elaboradors, han confirmat la seva assistència els cuiners dels restaurants Ca la Maria (Santa Cristina, Girona), Integral (Figueres), Capicua (Cerdanyola del Vallès), El Bellver (Tagamanent), Zero Patatero (Barcelona), Tarambana (Cardedeu), Artesanal (Granollers), Niu Nou (Bagà), Lo Ponts (Ponts), Dien (Vallfogona de Balaguer), El Jardí (Parets del Vallès), Cal Barber (Calonge), Pessets (Sort), Vinomic (la Garriga) i Ca l’Ignasi (Cantonigròs).

El col·lectiu de cuineres i cuiners de km0 de Catalunya compta amb 51 restaurants, que cuinen plats de proximitat en els quals es prioritza la pagesia propera i ecològica, s’empren aliments de temporada, s’evita l’ús de transgènics, es recuperen productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i es cuina peix capturat de forma sostenible. L’Espai de Tast del Mas d’Eroles (Adrall), és membre del col·lectiu.