Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada a la Seu sobre els boscos públics municipals

Jornada a la Seu sobre els boscos públics municipals

La sessió, organitzada per ERC, debatrà com els ajuntaments del Pirineu poden millorar la gestió dels espais forestals comunals. A la cloenda hi intervindran Meritxell Serret i Teresa Jordà
Jornada formativa 'El bosc públic municipal'
11/01/2019 10:40

Esquerra Republicana de Catalunya organitza aquest dissabte a la Seu d'Urgell la jornada de formació 'El bosc públic municipal: una càrrega o una oportunitat?'. L'activitat es durà a terme de 2/4 d'11 del matí a 2/4 de 6 de la tarda al CETAP del Centre Cultural Les Monges.

La jornada es dividirà en tres grans blocs i té com a objectiu mostrar als ajuntaments propietaris de boscos com poden millorar la gestió d'aquests espais. La benvinguda serà a càrrec del diputat al Parlament i president de la Federació d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran, Francesc Viaplana, que recorda que "a diferència de la resta de Catalunya, on el 80% dels boscos són de propietat privada, a l'Alt Pirineu el 80% dels boscos són públics i el 20% restant són privats". Viaplana conclou que, per aquest motiu, "és important que els responsables que puguin estar al front dels ajuntaments coneguin quines possibilitats d'utilització hi ha a partir de diferents experiències". En aquest sentit, la sessió s'emmarca en una sèrie d'activitats formatives que Esquerra organitza de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig.

El també portaveu republicà a l'Ajuntament de la Seu recorda que en l'àmbit forestal "la temàtica és molt àmplia" i abasta temes com ara l'aprofitament de la biomassa com a combustible, la recuperació de pastures, les subhastes de fusta i el respecte per l'entorn en activitats com ara el senderisme o bé la recollida de bolets. A la benvinguda també hi intervindrà el responsable sectorial del partit, Antoni Ferran.

La jornada començarà amb les reflexions sobre el present i el futur dels boscos comunals, amb Ignasi Castelló, Nil Papiol i Miquel Àngel Villanueva.  A la segona part, al migdia, es parlarà de les "Oportunitats del bosc públic", amb les intervencions de Moisès Massana (Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa), Martí Riera (alcalde de Coll de Nargó), Xavier Porta (alcalde de Bellver de Cerdanya), Roser Jordana, Amadeu Rosell, Ferran Civit, Anton Vallvey i Joan Dordas. Tot seguit, els inscrits i ponents podran participar d'un dinar fet amb productes del territori.

A les 4 de la tarda, després del dinar, es debatrà "el suport tècnic i mirades alternatives", amb Montserrat Barniol, Marta Domènech, Marta Amorós i Miquel Rafa. S'hi tractarà els convenis existents entre Generalitat i ajuntaments, les perspectives de canvi i noves formes de gestió pública.

La cloenda, a 2/4 de 6 de la tarda, comptarà amb les intervencions de l'actual consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i de la consellera a l'exili Meritxell Serret, que hi participarà per videoconferència.