Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada de debat sobre el patrimoni romànic i monumental del Pirineu

Jornada de debat sobre el patrimoni romànic i monumental del Pirineu

La iniciativa, prevista per aquest dijous, forma part del projecte de cooperació transnacional Europa Romànica
Catedral de la Seu
11/12/2007 11:41

Experts d’Andorra, Castella i Lleó i Catalunya debatran, aquest dijous a la Seu d’Urgell, els criteris d’intervenció sobre el patrimoni romànic i monumental al Pirineu en el marc d’una jornada tècnica que forma part del projecte de cooperació transnacional Europa Romànica, auspiciat per la iniciativa comunitària Leader Plus. En l’organització hi participen el Consorci Alt Urgell XXI, el Grup d’Acció Local País Románico, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la delegació del Pirineu del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya.

La jornada, que començarà a dos quarts de deu del matí a la seu del Consell Comarcal, “es planteja des de la necessitat d’establir el marc de diàleg, de reflexió i de debat en un moment en què l’acumulació d’iniciatives d’intervenció sobre el patrimoni arquitectònic fa cada cop més urgent la regulació d’uns criteris objectius i consensuats alhora”, segons que afirmen els promotors.

Entre les ponències que es presentaran al llarg de la jornada destaca l’aportació de la Fundació Santa María la Real, representants de la qual exposaran les experiències en la intervenció en el romànic del nord de Castella. Per part d’Andorra intervindran Bernadeta Garrallà, cap de l’àrea d’Inventari i Conservació del Ministeri del Portaveu, Cultura i Ensenyament Superior del govern del Principat; i Enric Dilmé, arquitecte i president del Comitè Nacional Andorrà de l’ICOMOS.

Pel que fa a les experiències d’actuació en el romànic del Pirineu català, l’arquitecte Joan Albert Adell presentarà la ponència “Burgal, Esterri de Cardós, Ginestarre, Erill i Baiasca, exemples de recuperació de l’ambient original d’esglésies romàniques”.

La jornada es clourà amb la taula rodona que, sota el títol “La intervenció en el patrimoni a l’Alt Pirineu i Aran: realitats i perspectives”, comptarà amb la participació dels arquitectes Ricard Lobo, delegat del Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) al Pirineu, i Xavier Rodríguez Padilla, vocal de la junta directiva del COAC a la demarcació de Lleida; i els historiadors Benigne Marqués, arxiver del Bisbat d’Urgell, i Carles Gascón, tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

En l’acte de clausura hi intervindran el president del Consorci Alt Urgell XXI, Jesús Fierro; el coordinador del projecte Europa Romànica, Álvaro Carrasco; i el delegat al Pirineu del COAC, Ricard Lobo.