Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada de portes obertes en l'anellament d'ocells al Segre

Jornada de portes obertes en l'anellament d'ocells al Segre

Es farà aquest diumenge, de les 9 del matí a la 1 del migdia, amb l'assessorament de l'ornitòleg Jordi Dalmau
Jornada d'anellament al riu Segre
25/04/2008 13:26

Aquest diumenge es torna a celebrar a la Seu d’Urgell una jornada de portes obertes d’anellament d’ocells al riu Segre, de les 9 del matí a la 1 del migdia, a càrrec de l’ornitòleg Jordi Dalmau. El lloc on es desenvoluparà l'activitat estarà al marge esquerre del riu, enfront de les comportes del canal d'aigües tranquil•les del parc del Segre. Tothom hi és convidat i es recomana de dur botes d'aigua.

El dia 10 passat va començar la 6a campanya primaveral d'anellament científic d'ocells, i està previst que finalitzi dimecres vinent. Des de 1998, cada tardor, i des de 2003 també cada primavera, es realitza una campanya coincidint amb els períodes migratoris d'un bon grapat d'espècies.

L'anellament consisteix a col•locar una anella numerada en sèrie a cada ocell capturat amb unes xarxes, prendre-li unes mesures i alliberar-lo, amb la intenció de tornar-lo a agafar en un altre lloc o al cap del temps. És aleshores quan s'obtindran dades molt interessants sobre rutes migratòries, supervivència i longevitat.

Al llarg de les 14 campanyes anteriors s'han anellat 3.827 ocells de 65 espècies. Les dues més anellades han estat el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) i el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla). Fins ara s'han fet 4 recuperacions internacionals, és a dir, ocells capturats i anellats anteriorment en altres països: un teixidor (Remiz pendulinus) d'Holanda, un tallarol de casquet de Flandes, una boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) del sud-est espanyol i un tallarol de casquet amb anella belga.

Des que es va iniciar l’actual campanya de primavera s’han anellat, entre d’altres, 27 lluers (Carduelis spinus), ocell fringíl•lid que fins ara no s’havia anellat mai a les campanyes del Segre.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu organitza aquestes jornades amb la voluntat de fomentar l’educació ambiental i el coneixement de l’entorn ambiental del municipi.