Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada formativa del programa Joventut en Acció

Jornada formativa del programa Joventut en Acció

Va adreçada a joves d’entre 13 i 30 anys
23/10/2007 10:39

El Centre Cívic l'Escorxador acollirà aquest divendres a la tarda una jornada formativa sobre el programa de Joventut en Acció. Està adreçat a joves de tretze a trenta anys, tant si són membres d'associacions com si no ho són, tècnics de l'administració i regidors, entre d'altres sectors. La jornada anirà a càrrec de la Coordinació Rural de Catalunya (CRUC), i l'organitza la Secretaria de Joventut, amb la col·laboració de les administracions de l'Alt Urgell.

La finalitat de la jornada és donar a conèixer el programa i com aplicar-lo al territori, a nivell personal i associatiu. Es pretén promoure la ciutadania activa entre els joves, la cohesió social, l'entesa i el recolzament entre les activitats juvenils a través de les organitzacions de la societat civil.

El programa del curs serà eminentment pràctic per tal d'il·lustrar el funcionament de les accions que porta a terme el programa. En aquest sentit, es parlarà dels 'Intercanvis i iniciatives juvenils a nivell d'Europa', tant pel que fa a l'administració com als joves. La següent acció sobre la que girarà el programa serà el 'Servei de Voluntariat Europeu'.Aquesta acció es basa en l'objectiu de donar suport a la participació dels joves en les diferents formes d'activitats de voluntariat, dins i fora de la UE.

'La joventut en el món' serà un altre dels eixos importants i, en aquest sentit, es parlarà de donar suport als intercanvis de joves i la cooperació en l'àmbit de la joventut i de l'educació no formal amb d'altres països del món.

Pel que fa a un altre dels punts, 'Sistemes de recolzament als joves', l'objectiu és donar suport als organismes actius a nivell europeu en l'àmbit de la joventut i particularment en el que es refereix al funcionament de les organitzacions no governamentals de joventut, la seva connexió en xarxa, l'assessorament a les persones que desenvolupen projectes, la garantia de la qualitat mitjançant l'intercanvi, la formació i la connexió en xarxa de les persones que treballen en l'àmbit de la joventut i en organitzacions, l'estímul a la innovació i a la qualitat de les accions, la informació dels joves i el funcionament de les estructures i activitats necessàries per a que el programa pugui aconseguir els seus objectius, així com el foment de les associacions amb les corporacions locals i regionals.

D'altra banda, el 'Suport a la cooperació en matèria de joventut', es basa en organitzar el diàleg estructurat entre diferents agents del món de la joventut, en particular els propis joves, les persones que treballen en l'àmbit de la joventut i en organitzacions juvenils i els responsables polítics; suport als seminaris de joves sobre temes socials, culturals i polítics que interessen als joves; contribuir al desenvolupament de les xarxes necessàries per a una millor comprensió de la joventut.