Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada informativa a la Seu sobre prevenció d'agressions sexuals a l'administració local

Jornada informativa a la Seu sobre prevenció d'agressions sexuals a l'administració local

A la xerrada, aquest dijous al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, s'explicarà el protocol existent per prevenir casos en l'àmbit laboral als ens públics
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
10/10/2018 12:30

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell acollirà aquest dijous, de les 4 a les 7 de la tarda, una jornada informativa sobre protocols per agressions sexuals en l’àmbit laboral a l’administració local. L’acte va adreçat a membres de les corporacions municipals i està organitzat per l’Institut Català de les Dones.

Tots els ens locals tenen l’obligació de tenir un protocol de prevenció i reacció davant d’agressions sexuals que es puguin produir en el lloc de treball, en base a la Llei Orgànica sobre igualtat efectiva aprovada l'any 2008. Això implica que hagin de compta amb la figura d’un treballador referent, que n’assumeixi la responsabilitat i n’estigui format. Tanmateix, a la regió de l'Alt Pirineu i Aran, on la majoria de municipis són petits i amb pocs recursos, és difícil que els ens públics tinguin aquesta figura. Per això es vol informar dels protocols existents i de la possibilitat que ofereixin aquest servei els consells comarcals.

La jornada constarà d’una classe formativa a càrrec de la professora Júlia López, catedràtica del Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona des de 1996. La sessió es clourà amb una taula d’experiències i propostes.