Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada per donar a conèixer la Seu als immigrants

Jornada per donar a conèixer la Seu als immigrants

La sessió, organitzada per Serveis Socials, vol incentivar els nouvinguts a integrar-se en la cultura local i en les entitats pròpies de la ciutat També s'informarà sobre els serveis que ofereix el consistori
Ajuntament de la Seu d'Urgell
17/11/2008 16:44

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell organitza aquest dissabte vinent al migdia una sessió d’acollida per a immigrants. Sota el títol Coneixes la Seu?, l’activitat es fa un cop l’any i té com a principal objectiu incentivar la integració dels veïns que han arribat més recentment a la ciutat.

Els nouvinguts són convidats per l’Ajuntament a conèixer la casa consistorial i fer una petita ruta pel patrimoni històric de la Seu. Durant l’activitat, els Serveis Socials també informen als assistents sobre els seus drets i deures i sobre els serveis que presta l’Ajuntament -com ara l'ensenyament o els ajuts a les famílies- així com els requisits imprescindibles per accedir-hi. Alhora, se’ls facilita informació i adreces sobre els principals recursos de la ciutat i sobre les entitats. Segons l'agent d'acollida de l'Ajuntament de la Seu, Fatim Zahra Salmi, "si els immigrants no estan informats és complicat integrar-los, per la qual cosa mirem d'apropar-los l'Ajuntament".

L’activitat vol contribuir a l’adaptació dels immigrants a l’Alt Urgell. Així, durant la trobada s’incideix en la història, els costums locals, les entitats i les festes tradicionals de la Seu. Alhora, s'explica la importància de conèixer la llengua i la cultura catalanes, o bé d’entrar a formar part d’alguna entitat arrelada a la ciutat, per integrar-se més ràpidament a la comarca. Fatim Zahra Salmi, considera aquest factor "molt important, perquè si entren a una associació tindran l'oportunitat d'expressar-se, d'apropar-se a la gent del municipi i de conèixer millor la cultura, la llengua i les tradicions".

L'acte comptarà amb una breu introducció de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i de la regidora de Serveis Socials, Anna Vives. Les inscripcions per a la jornada d’acollida es poden fer a través de l’Oficina de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Seu.