Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Jornada tècnica a la Seu sobre el formatge artesà

Jornada tècnica a la Seu sobre el formatge artesà

L'activitat, que es durà a terme dimecres vinent, 20 de març, va dirigida a formatgers i restauradors. El cicle Parlem de Formatge també inclou visites a formatgeries, un tast comentat i un taller infantil
Jornada tècnica sobre el formatge artesà
14/03/2019 12:10

L'Ajuntament de la Seu, juntament amb la Fundació Alícia i dins del marc del Projecte Europeu Innolact, organitza el pròxim dimecres 20 de març  una Jornada Tècnica dirigida a formatgers i restauradors. L'objectiu de la formació, inclosa en el cicle 'Parlem de formatge', és fomentar la comercialització del formatge artesà del Pirineu. La jornada tindrà lloc de 16 a 19 hores al CETAP, ubicat a l'Edifici Les Monges.

El programa inclou l'anàlisi de 6 formatges i la seva aplicació a les cuines dels restaurants del territori pirinenc. Hi haurà una primera part explicativa i de contextualització en què es parlarà del perquè i com es realitzen combinacions culinàries. La segona part serà més pràctica i es durà a terme a través d'un aplicatiu mòbil. En aquest cas, hi haurà una petita presentació per part dels productors del seu formatge i, tot seguit, es farà un tast guiat i de la selecció dels descriptors organolèptics que més s'adeqüen i són més afins per combinar. La jornada finalitzarà amb la presentació dels resultats per part de la Fundació Alícia de l'anàlisi previ realitzat als formatges escollits.

Per poder participar en la jornada s'ha de formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a amb les dades de la persona interessada (nom i cognoms, número de telèfon, correu electrònic, ocupació/lloc de treball i procedència). Les places és limiten a un màxim de 30 participants. Per a qualsevol dubte o aclariment es pot contactar amb els organitzadors a través del mateix correu o bé al telèfon  973 350 010, demanant per l'àrea de Promoció Econòmica.

Visites a formatgeries, tast comentat i taller infantil

La jornada tècnica obrirà el cicle Parlem de Formatge 2019, que també inclou un seguit de visites guiades a formatgeries artesanes del territori, així com tastos guiats i tallers de formatge. La primera activitats tindrà lloc dissabte 23 de març amb la visita a la formatgeria La Reula. La sortida s’iniciarà a les deu del matí a l’Espai Ermengol, on Pilar Aláez ens explicarà la història local a través del formatge.

La següent activitat que està programada és dimecres 27 de març, a les vuit del vespre, a l’Espai Ermengol. Es tracta d'un tast comentat de formatges de la Formatgeria l’Abadessa, acompanyat de cervesa artesana la Minera.

Per dissabte 30 de març tindrà lloc una altra visita guiada a la Formatgeria Cal Majuba. Aquesta sortida també s’iniciarà a les a les deu del matí a l’Espai Ermengol.

Clourà el cicle 'Parlem de Formatge' un taller de formatge per als més xics, que està programat per dissabte 6 d’abril, a les cinc de la tarda, a l’Espai Ermengol.

Les quatre activitats són gratuïtes, però les places són limitades. Per prendre-hi part cal fer inscripció prèvia a o trucant al telèfon 973 351 511 (Turisme Seu).