Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Josa i Tuixén i la Vansa i Fórnols, en fase d'excepcionalitat 2 per la sequera

Josa i Tuixén i la Vansa i Fórnols, en fase d'excepcionalitat 2 per la sequera

Els ajuntaments hauran d'aplicar l'obligació de fer servir aigua potable només per a l'abastament domèstic
Pantà d'Oliana
04/02/2008 18:05

Els municipis de Josa i Tuixén i la Vansa i Fórnols es troben en fase d’excepcionalitat 2 per la sequera, segons dades extretes de l’Agència Catalana de l’Aigua. També els municipis cerdans de Montellà i Martinet, Bellver de Cerdanya, Alp i Riu de Cerdanya, a data 1 de febrer de 2008, s’hauran d’adaptar a una sèrie de condicionants per la manca de precipitacions.

L'excepcionalitat 2 preveu l'obligació de fer servir aigua potable només per a l'abastament domèstic, i en prohibeix altres usos com ara l'aigua de piscines públiques i privades, el reg de jardins particulars i els usos de l'aigua en parcs aquàtics i altres instal•lacions de caràcter lúdic. Aquestes mesures les han d'aplicar els ajuntaments mitjançant les seves disposicions locals.

Paral•lelament, els volums lliurats per a l’abastament urbà als dipòsits de capçalera municipal o zones de subministrament en baixa respondran a un valor màxim equivalent a 270 litres per habitant i dia.

En un balanç fet públic per la Generalitat, un total de 50 municipis han sol•licitat aquest any a l’Agència Catalana de l’Aigua la línia de subvencions per sufragar els costos de l’abastament d’emergència mitjançant l’aportació d’aigua en vehicles cisterna l’any 2007. Majoritàriament, es tracta de municipis diferents d’aquells que es van abastir per emergència fa 2 anys, amb una sequera menys severa que l’actual, i que avui ja tenen resolta la garantia d’abastament a través de les obres que s’han executat durant el darrer any i mig. A l’Alt Urgell han fet ús d’aquest servei municipis com Valls de Valira i Alàs i Cerc.

A causa de l'escassetat de pluges del mes de gener, tant la conca del Ter com la conca del Llobregat han entrat en fase d'excepcionalitat 2 per dèficit de volum embassat. D'aquesta manera, aquestes conques s'afegeixen a la conca de la Muga, també en fase d'excepcionalitat 2. La resta de conques catalanes es troben en excepcionalitat per manca de pluviometria excepte la conca del Garona, que ha sortit d'aquest escenari per les nevades que s'han produït a la part nord-occidental de Catalunya.