Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Josep Bargalló anuncia l'elaboració d'un mapa de la formació professional a l'Alt Pirineu

Josep Bargalló anuncia l'elaboració d'un mapa de la formació professional a l'Alt Pirineu

L'objectiu del nou recurs és divulgar l'oferta educativa del territori i atraure-hi alumnes tant pirinencs com de la resta de Catalunya. Es vol potenciar especialment els estudis vinculats al medi natural, l'esport i el sector primari
Josep Bargalló, en una reunió a Sort (Foto: Ajuntament de Sort)
15/02/2019 18:34

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat l'elaboració d'un mapa per fomentar la formació professional a l'Alt Pirineu. L'objectiu d'aquest nou recurs és "atendre les necessitats del territori'' i alhora poder atraure alumnes de fora del Pirineu, per exemple amb els ensenyaments vinculats als esports de muntanya.

En una visita a centres del Pallars Sobirà, aquest divendres, Bargalló s'ha referit al compromís del Govern per ''escoltar aquesta diversitat, estar al costat de les comarques del Pirineu i oferir solucions''. Després de recórrer també el Pallars Jussà, Bargalló ha comentat que amb els alcaldes i directors d'institut ha pogut constatar la necessitat d'oferir una millor oferta d'FP en aquestes comarques i que aquesta formació estigui molt vinculada a les necessitats laborals del territori i de manera particular a les feines relacionades amb el medi natural, l'esport i el sector primari.

Oferta formativa del Pallars Sobirà

Bargalló s'ha trobat aquest divendres amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, a l'Institut Hug Roger III, on s'ha reunit amb l'equip directiu del centre. El centre pallarès de secundària ofereix actualment ESO, Batxillerat, i els cicles formatius de Conduccions d'Activitats fisicoesportives en el Medi Ambient, Activitats comercials, Gestió administrativa i Sistemes microinformàtics i Xarxes, Animació d'activitats físiques i esportives, i Guia, informació i Assistències Turístiques.

En acabar, el conseller i l'alcalde han visitat l'Escola Àngel Serafí i Casanoves, que compta amb 287 alumnes matriculats i una plantilla docent de 27 mestres. El col·legi forma part de la Xarxa de competències bàsiques i participa en programes intergeneracionals i d'intercanvi com ara Erasmus+. Posteriorment, Bargalló s'ha traslladat a Llavorsí, on l'ha rebut l'alcalde Josep Vidal i ha visitat l'escola de la localitat, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Alt Pallars Sobirà conjuntament amb les escoles de Vall de Cardós, Tírvia, Alins i Rialp. El col·legi de Llavorsí té 24 alumnes i participa en projectes com ara el Pla TAC, el Projecte de convivència, o el Projecte d'escola i família. Alhora, potencia activitats com ara els tallers de robòtica, la Ràdio a l'escola, l'aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres (AICLE), i l'art a l'escola.

La darrera població d'aquesta visita ha estat Esterri d'Àneu, amb un recorregut per l'Escola La Closa, que té 115 alumnes d'entre P3 i 6è de primària, molts dels quals provenen de pobles de la zona. El centre treballa en projectes de foment de la lectura, l'Ara Escric i l'Esport blanc escolar. Al costat d'aquesta escola hi ha l'Institut Morelló, que compta amb 105 alumnes matriculats entre 1r i 4t d'ESO. Alguns dels projectes més rellevants que duen a terme són la introducció de la impressió 3D a les diferents àrees docents, el voluntariat de Serveis a la comunitat, o la implementació de guies d'itineraris a peu per les Valls d'Àneu com a projecte de recerca.