Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Josep de Moner presenta a la Seu d’Urgell la seva novel·la 'El mirall del Ventolau'

Josep de Moner presenta a la Seu d’Urgell la seva novel·la 'El mirall del Ventolau'

L’obra de l’escriptor pallarès transcorre entre Barcelona, Chicago i el Pirineu. L'acte tindrà lloc aquest dissabte, 19 de març, a les 7 del vespre, al Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Caràtula del llibre 'El mirall de Ventolau'
16/03/2016 11:22

L’escriptor Josep de Moner presenta aquest dissabte a la Seu d’Urgell El mirall del Ventolau, una novel·la que transcorre entre Barcelona, Suècia, Chicago i el Pirineu. El protagonista, descendent per part de pare d’una nissaga de gitanos de Barcelona i per part de mare d’una família de pallaresos benestants, narra en primera persona les seves experiències vitals, alhora que s’endinsa en el passat familiar, pel qual desfilen tot un grapat de personatges marcats per l’època, sovint convulsa, que els va tocar viure.

Així, el lector descobreix com era el dia a dia a la Barcelona de les primeries del segle XX, amb el Paral·lel en primer pla, i reviu els temps de la Guerra Civil al Pallars i el paper que hi van jugar les mules de la concorreguda Fira de Salàs, entre molts altres episodis.

Josep de Moner (Olp, Pallars Sobirà) és llicenciat en Ciències de la Informació i ha treballat al Diario de Barcelona i a El Periódico de Catalunya. El teatre és el que, els darrers vuit anys, ha marcat la seva vida, especialment com a productor i actor d'El setge d’Olp, un espectacle medieval sobre el comte Hug Roger III del Pallars.

La presentació del llibre tindrà lloc dissabte, 19 de març, a les 7 del vespre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. No serà una presentació convencional, ja que l’autor, transformat en actor, representarà un monòleg d’Anton Txèkhov i explicarà la relació que té amb el llibre. L’acompanyaran en l’acte els també escriptors Pep Albanell i Isidre Domenjó.