Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Josepa Travé exposa a l'espai d'art "l'Aparador"

Josepa Travé exposa a l'espai d'art "l'Aparador"

La mostra, sota el títol “Fang i fusta”, se centra en el despoblament dels pobles de muntanya
Cartell d'una exposició de Josepa Travé a l'Aparador
15/10/2008 12:34

Aquest divendres, 17 d’octubre, s’inaugurarà a les 8 del vespre a l’espai d’art al carrer “l’Aparador” de la Seu d’Urgell, l’exposició de l’artista local Josepa Travé. Sota el títol “Fang i fusta”, la instal•lació consta d’una dotzena d’obres de pintura i escultura.

Des de fa quatre anys Josepa Travé treballa el despoblament en els pobles de muntanya. La seva obra recull fragments del que queda d’aquest petits nuclis antigament habitats: fustes podrides que ens evoquen el que foren portes i finestres, blauets que servien per espantar a les bruixes, parets descarnades, entre d’altres. Segons comenta Travé, “tot això és a punt de desaparèixer, ja sigui pel deteriorament que provoca la mateixa natura o a mans de depredadors humans capaços de fer veritables aberracions amb tot allò que ens envolta”.

Les peces de fang, que representen llavors, es fan grans en l’exposició i “criden sota el pes del passat del deteriorament del que en el seu dia van ser portes, finestres i bigues”. Per Travé, “tot plegat forma part de la nostra història i allà estan amagats els nostres orígens, on hem de buscar la nostra identitat”.