Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha

Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha

La demandant assegura que, tot i no oposar resistència, va dir als dos homes que paressin. La defensa, en canvi, sosté que les imatges d'una càmera de seguretat demostren que la relació era consentida
Judici a dos acusats de violar una noia a Vielha (Foto: ACN)
08/11/2018 18:57

Aquest dijous s'ha dut a terme a l'Audiència de Lleida el judici a dos homes acusats de violar una noia a Vielha, l'agost de 2017 a la sortida d'una discoteca de la capital aranesa. Els dos implicats han reconegut haver mantingut relacions sexuals amb la demandant, però asseguren que van ser consentides. Ella, en canvi, ha declarat que tots dos -que són tiet i nebot- van forçar-la malgrat que els demanava que paressin i la deixessin.

La noia ha dit que no va presentar resistència física perquè que "estava plorant i deia que no" per expressar-los que no era una relació consentida, i que no va intentar marxar perquè "tenia por". La jove, que ara té vint anys, ha explicat, visiblement afectada, que primer la va penetrar un d'ells i que quan va arribar el segon, el primer li va dir "ara tu". Segons els psicòlegs, el testimoni de la noia és creïble i ella es culpabilitza de no haver reaccionat amb més contundència. El judici ha quedat vist per a sentència.

Un dels acusats ha declarat que no la va "forçar", que ella "no va oposar resistència" i que la situació "va sorgir de manera natural i espontània". Alhora, informa l'ACN, ha negat que durant la relació sexual ella digués que no ho volia, com sí que sosté la noia. L'altre acusat hi ha afegit que va ser la noia qui, després de tenir relacions amb l'home més gran, li va dir "vine" al nebot d'aquest i que llavors va mantenir relacions sexuals amb ell. El primer ha assegurat que "en cap moment" no la va agafar fort ni la va amenaçar.

Els dos acusats estan actualment en presó preventiva. La fiscal demana quinze anys de presó per a cadascun per un delicte continuat d'agressió sexual. Considera provat que tots dos la van violar per torns la noia i que ella els va dir explícitament que no ho volia. També sol·licita una indemnització de 25.000 euros per danys morals.

La defensa, en canvi, sol·licita l'absolució en entendre que les relacions van ser consentides i que la declaració de la presumpta víctima "té contradiccions i imprecisions". Considera que la noia no ha dit la veritat perquè ha declarat que va sortir de la discoteca i ja fora es va trobar els dos acusats, mentre que, segons es pot veure en una càmera de seguretat, la noia surt cap a fora del local abaçada a un dels acusats. També afirma que, segons aquestes imatges, la denunciant "manté una actitud proactiva" quan un dels acusats l'agafa en braços i fins i tot quan es produeixen les relacions sexuals. Considera per tant que el testimoni de la denunciant no és creïble i que no ha quedat acreditat que hagi existit cap tipus de violència o intimidació per part dels acusats cap a ella.

Víctima d'abusos quan era adolescent

Els psicòlegs han detallat que la noia havia estat víctima d'una agressió sexual per part del seu tiet quan ella tenia quinze anys, i que quan tenia disset anys també va patir una agressió psíquica per part d'una parella, cosa que va provocar que s'intentés suïcidar. Els experts conclouen que "totes aquestes vivències la fan vulnerable a tornar a ser víctima d'abusos".