Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Junts per Catalunya proposa l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet com a nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Junts per Catalunya proposa l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet com a nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Els càrrecs municipals de la formació als 19 ajuntaments alturgellencs avalen Josefina Lladós, que substituiria Miquel Sala al capdavant de l'ens
Josefina Lladós (Foto: JxCat Alt Urgell)
20/05/2020 23:05

L’alcaldessa de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós, serà proposada per Junts per Catalunya com a nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell en substitució de Miquel Sala, actual president de l’ens, que deixarà la seva responsabilitat "per qüestions familiars i personals". Així s’ha decidit aquest dimecres al vespre en una trobada virtual dels representants als 19 municipis i responsables de la formació a la comarca. La decisió ha estat comunicada tant als socis de govern al Consell Comarcal (Esquerra Republicana de Catalunya) com a l’oposició (Compromís pel Pirineu).

Lladós és alcaldessa de Ribera d’Urgellet des del 2015, després d’una legislatura a l’oposició. Amb 45 anys, casada i mare de dos fills, és periodista de professió i ha treballat en mitjans audiovisuals i escrits a Barcelona, la Seu i Andorra. Els darrers anys s’ha dedicat a la investigació històrica.

L’alcaldessa de Ribera d’Urgellet s'ha mostrat agraïda per la confiança i ha plantejat com a principals reptes de la institució comarcal durant els propers mesos “estar més a prop que mai dels municipis i dels seus veïns, en aquests temps tan excepcionals que estem vivint amb la pandèmia de la COVID-19 i les repercussions que aquesta té i tindrà a tots nivells". En aquest sentit, Lladós considera que "serà necessari revisar el programa Impulsa 2020-2026 i donar-hi un perfil més social i de suport als sectors que quedaran més tocats". També ha remarcat que caldrà continuar endavant amb els quatre programes FEDER que es van posar en marxa la darrera legislatura, i estar pendents del desplegament i l’arribada de la fibra òptica arreu de la comarca, ja que precisament "la crisi del coronavirus ha fet més evident que mai la necessitat urgent de disposar a l’Alt Urgell d’una connexió fiable, ràpida i consistent, que s'ha de veure com una gran oportunitat de futur”.

Renúncia de Miquel Sala

Per la seva banda, Miquel Sala ha manifestat que “les obligacions familiars m’han portat a presentar la renúncia a la presidència perquè necessiten d’una dedicació que ara mateix no podia oferir”. Sala s’ha mostrat agraït per la confiança que van dipositar els consellers i conselleres comarcals en la seva elecció i satisfet de la feina feta “malgrat les dificultats del moment”. També ha expressat el convenciment que “el lideratge del Consell Comarcal queda en bones mans, ja que tant Lladós com la resta de l’equip de govern són persones de gran vàlua”. A més, Sala ha destacat  “la immensa qualitat professional i personal de tots els treballadors del Consell amb qui he compartit els darrers mesos i que garanteixen que tots els projectes endegats continuaran endavant”.

Canvis en la composició del Consell i relleu a la presidència

Josefina Lladós substituirà la consellera Imma Salvadó, també de Ribera d’Urgellet, que presentarà la seva renúncia per facilitar l’entrada de Lladós al ple del Consell Comarcal. Aquesta renúncia es farà efectiva en el ple ordinari de l’11 de juny. En aquell moment es podrà designar Lladós com a nova consellera d’acord amb la junta electoral. Una vegada fet el relleu, es convocarà un ple extraordinari per formalitzar la renúncia de Sala i escollir la nova presidència de l’ens comarcal.