Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet i Emelie Forsberg presenten el documental 'Testing Ourselves'

Kilian Jornet i Emelie Forsberg presenten el documental 'Testing Ourselves'

En el film hi expliquen el procés d'aclimatació que van seguir amb l'objectiu de fer el cim del Cho Oyu en el mínim temps possible. La producció, en què també hi intervé el doctor Enric Subirats, es pot veure a la pàgina web de l'esportista cerdà
21/11/2017 18:50

El cerdà Kilian Jornet i la sueca Emelie Forsberg han publicat a internet el documental 'Testing Ourselves' (Posant-nos a prova), en el qual deixen testimoni del procés d'aclimatació que van dur a terme per preparar el repte de pujar el Cho Oyu (8.220 m) en el mínim temps possible. Aquest projecte, la primavera passat, va servir també a l'esportista català per preparar l'ascensió a l'Everest, que finalment faria dues vegades en menys d'una setmana tot marcant una nova fita en la història de l'alpinisme.

El documental intenta donar respostes a les preguntes que van portar els dos atletes, actualment establerts a Noruega, a fer aquesta proposta, com ara si era possible escalar un cim de 8.000 metres en quinze dies d'estada i sense oxigen assistit, quina aclimatació cal fer i com això afecta el cos. Jornet i Forsberg van viatjar al maig a l'Himàlaia per intentar l'ascens del Cho Oyu. Van escollir aquest cim per veure sobre terreny el resultat de la seva aclimatació. Segons explicava Jornet, arribar al punt més alt "no el més important", sinó que la seva prioritat "era veure les sensacions després d'una aclimatació totalment diferent a la que havíem fet fins ara".

Entre els testimonis que hi apareixen també hi ha el doctor Enric Subirats, metge de l'Hospital Transfronterer de Cerdanya i reconegut especialista en medicina de muntanya. Subirats hi aporta una visió científica de l'expedició i explica les possibilitats que l'estudi que s'ha fet d'aquest tipus d'aclimatació poden obrir per a d'altres atletes, a diferents nivells, per fer grans cims. Tot i això, el metge cerdà matisa que la gran majoria de gent no té les condicions ni la preparació per fer el que fa Kilian Jornet i que cadascú ha d'aprendre a conèixer els seus límits.

'Testing Ourselves' també entra en el vessant personal i explica la relació entre Jornet i Forsberg, que són parella, i com afronten una expedició conjunta. Per primera vegada, tots dos expliquen què significa per a ells fer una expedició junts, quins riscos comporta i què els aporta des del punt de vista sentimental.

La pel·lícula es pot trobar des d'ara al web www.kilianjornet.cat i també als seus perfils a les xarxes socials com ara a Youtube, Facebook i Twitter. A més del vídeo, l'atleta pirinenc posa a disposició de l'usuari el protocol d'aclimatació que va seguir per a la seva expedició a l'Himàlaia.

Preparació de la pel·lícula sobre la doble ascensió a l'Everest
 
Paral·lelament, els tècnics que treballen amb Jornet estan preparant la pel·lícula dedicada a la històrica doble ascensió a l'Everest, un film que servirà per posar el punt final perfecte al projecte Summits of My Life. S'espera que el documental s'estreni al començament del 2018.

  • Emelie Forsberg i Kilian Jornet, a 'Testing ourserlves'
  • Enric Subirats, al documental 'Testing Ourselves'