Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet renuncia a la victòria a Cambra d'Ase per desacord amb el criteri dels jutges

Els tres primers classificats de la cursa individual van rebutjar la penalització a Damiano Lenzi i van ser desqualificats. L'urgellenc Jordi Alís obté un segon lloc a la cursa Open
30/01/2017 12:20

Kilian Jornet ha renunciat a la victòria obtinguda a la cursa individual de Copa del Món d'esquí de muntanya, a Cambra d'Ase, per desacord amb els criteris dels jutges, que li havien concedit el triomf per una penalització a l'italià Damiano Lenzi, que havia estat el primer a creuar la meta. De fet, els tres primers classificats oficials -Jornet, Lenzi i el també italià Matteo Eydallin- van decidir no presentar-se a la cerimònia de lliurament de trofeus, motiu pel qual el comitè de l'ISMF els va desqualificar. Així, finalment el podi masculí va quedar conformat per Robert Antonioli, Michele Boscacci i el francès William Bon Mardion.

Després de la cursa, Kilian Jornet va justificar la decisió de no recollir el premi pel desacord amb "regles massa estrictes" a la Copa del Món, concretament pel que fa a la col·locació d'una talonera en una zona de canvi, motiu pel qual els jutges van penalitzar Lenzi. Els tres corredors desqualificats consideren que aquestes condicions, introduïdes a les proves d'esprint, no són aplicables a les curses individuals i advoquen pel "joc net" i la solidaritat, sense perdre la competitivitat.

La resta de participants catalans van quedar lluny del podi. Els germans Nil i Oriol Cardona van ser 20è i 21è, seguits de Miguel Caballero, i Joan Reyné va ser 25è. Per l'equip d'Andorra, Xavi Areny va ser el millor classificat (32è) i a poca distància van arribar David Albós, Gerber Martin, Marc Font, Jordi Soler i Joan Albós (41è). En categoria femenina va vèncer la francesa Laetitia Roux, seguida d'Axelle Mollaret i de la suïssa Maude Mathys. La catalana Clàudia Galícia (Cerdanya Skimo Team) va sumar un altre quart lloc, i Mireia Miró va ser setena. L'andorrana Maria Fargues va quedar setzena.

D'altra banda, l'urgellenc Jordi Alís va aconseguir un segon lloc a la prova de l'Open Cambra d'Ase, que es disputava paral·lelament a la Copa del Món. La victòria en aquesta cursa va ser per a Will Juillaguet. La setmana anterior, Alís ja havia fet un quart lloc a l'Open Font Blanca, a Vallnord, que es va fer també tot coincidint amb el circuit mundial.

Podi de Clàudia Galícia a l'esprint

Aquest diumenge es va disputar, també a Cambra d'Ase, la primera cursa d'esprint de la Copa del Món, en què finalment Clàudia Galícia va obtenir el primer podi de la temporada. L'esportista osonenca resident a la Cerdanya va fer un segon lloc (3min39s), només superada per Laetitia Roux, amb cinc segons de diferència. El podi el va completar la suïssa Déborah Chiarello. Marta Garcia va quedar 13a; i Maria Fargues, 16a.

En homes, el podi va ser per als suïssos Iwan Arnold i Andreas Steindl i l'italià Robert Antonioli. Marc Pinsach va ser 18è; i Xavi Areny, 24è. Kilian Jornet i d'altres favorits com ara Damiano Lenzi, Matteo Eydallin, Anton Palzer i Rémi Bonnet finalment no hi van participar tot i estar-hi inscrits.

• Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Cambra d'Ase (ISMF)