Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet torna a la competició amb victòria a la Marató del Mont Blanc

Kilian Jornet torna a la competició amb victòria a la Marató del Mont Blanc

L'atleta pirinenc completa la prova en 3h45min, un mes després d'aconseguir el doble ascens a l'Everest. Les properes cites al seu calendari de curses són la Hardrock 100 i la Sierre Zinal
Kilian Jornet celebra el triomf a la Marató del Mont Blanc (Foto: Salomon Running)
26/06/2017 10:10

Kilian Jornet ha guanyat aquest diumenge la Marató del Mont Blanc, que s’ha disputat a la vall de Chamonix. L'esportista cerdà ha tingut un retorn fulgurant a la competició, en la seva primera cursa de muntanya d'enguany, tot just un mes després d'haver aconseguit fer el cim de l'Everest dues vegades en menys d'una setmana, una gesta que ha adquirit un ampli ressò internacional.

La marató, amb 42 quilòmetres i i 2.700 metres de desnivell positiu, sortia des de Chamonix i passava per indrets com Argentière, amb el punt més alt a les Aiguillettes des Posettes (2.201 metres). Jornet va completar la prova en 3h45min després d'un final disputat amb els altres aspirants a la victòria. El segon classificat, a 1min20s, va ser el noruec Stian Angermund-Vik, vigent campió del món d’skyrunning i kilòmetre vertical i guanyador de la darrera edició de la marató de Zegama. A més distància, a cinc minuts, va arribar el tercer, Max King. Entre els participants de primer nivell també hi havia Marc Lauenstein, Rémi Bonet, Tom Owens i Sage Canaday. Jornet té el rècord de la prova, que va aconseguir l’any 2013 amb un temps de 3h30min.

El calendari de curses de l'atleta pirinenc continuarà al llarg d'aquest estiu amb la participació en proves emblemàtiques com ara la Hardrock 100 (a Colorado, EUA), la Sierre Zinal (Suïssa), la UTMB (França), la Glen Coe (Escòcia) i, per cloure la temporada, la Ultra Pirineu, amb sortida i arribada a Bagà.

A més a més, Jornet provarà el repte d'esdevenir membre del Bob Graham Round Club. Per aconseguir-ho, els aspirants  han de completar en menys de 24 hores una volta de 119 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu a través de 42 turons a la regió del Parc Nacional de Lake District, al nord-oest d'Anglaterra.